Борисов тъжен от гледката „как брутално ДПС изнасилва столетницата“

  Диана Зайкова   © БГНЕС С прискърбие наблюдавам това, което става в държавата, обяви в кулоарите на Народното събрание бившият премиер Бойко Борисов на рождения си ден. Той обясни,...
| Източник: News.bg

 

Диана Зайкова
 
Бойко Борисов© БГНЕС

С прискърбие наблюдавам това, което става в държавата, обяви в кулоарите на Народното събрание бившият премиер Бойко Борисов на рождения си ден.

Той обясни, че е в лошо настроение на личния си празник, защото вижда „как брутално ДПС изнасилва столетницата“.
Борисов изтъкна, че лидерът на БСП вече бяга от отговорност, като нарича правителството „гражданско“ и акцентира на факта, че вече 20 дена премиерът Пламен Орешарски не е посочил заместник-министри, втори вицепремиер и областни управители.

Местан определи изказа на Борисов като „странна смес между уличен език и опит да се докосне до психологията на Фройд“
Още…

Лидерът на ГЕРБ си обяснява това забавяне с пазарлък, който се води между БСП и ДПС с цел „да си разделят държавната баница и да я изядат за два-три месеца“.
БСП има двама министри според сметките на Борисов – Кристиан Вигенин и Ангел Найденов. Всичко друго е на ДПС, категоричен бе той. Според него заради същия тип сделки в момента се бавят и назначенията на областните управители.

ГЕРБ не може да ги спре по никакъв начин, може да ги спре само народа, отсече Борисов.
Той „пусна бомба“ сред журналистите като заяви, че има информация за близка на Станишев, за която чрез специална служба са похарчени толкова пари за командировка, колкото ГЕРБ са дали за четири години за Авиоотряд 28.
Експремиерът обеща да намери начин да съобщи тази информация, която по думите му била класифицирана.

Борисов предрече, че ако управляващите не се стегнат, правителството няма да издържи до края на мандата си.
На журналистически въпрос дали при тази черногледа прогноза експремиерът би си пожелал отново да заеме този пост той отговори:
„За мое съжаление рано или късно това ще се случи“. Лидерът на ГЕРБ все пак уточни, че не би пожелал на никого в такива тежки времена да ръководи държавата, но отбеляза, че е готов да поеме бившата си позиция.

БСП: Летвата ни за зам.-министри е по-висока от тази на ГЕРБ
Още…

Истински се страхувам, че тези четири-пет обекта, които сме строили ние и ще се откриват в близките дни ще са последните, които ще има за бъдещите пет години, коментира Борисов по повод утрешното откриване на Дунав мост 2.
Нали сте столетница, покажете, че сте по-мъдри, покажете ни как се прави, призова БСП той.

Все пак експремиерът си пожела за рождения ден да е жив и здрав и разкри, че депутатите на ГЕРБ са събрали по сто лева, които като подарък за своя лидер ще дарят на някой дом за деца без родители.

Print Friendly
FacebookСподели