БЛАГОТВОРИТЕЛНА КОЛЕДНА АКЦИЯ НА БЧК-НЕСЕБЪР ПОМОГНА НА МЛАДЕЖИ В С. БАТА

| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

 

Благотворителна Коледна акция за младежите с умствена изостаналост от „Социален учебно-професионален център“ в с. Бата, община Поморие, организира  БЧК-Несебър. Добротворното дело бе осъществено и с помощта на Тракийско дружество, ФФ ,,Българка“, Македонско братство ,,Тодор Александров“ и Сдружение „Месамбрия“- гр.Несебър.

По информация на директорката на СУПЦ в с. Бата – Зоя Овчарова, местната организация на БЧК разбира  от какво имат нужда младежите (15 момичета и 35 момчета) и закупува нови 50 бр.възглавници, 60 бр. одеяла, 200 чифта чорапи, 150 бр. дамско и мъжко бельо, 60 бр. пантофи и др. Освен това червенокръстците  приготвят голямо количество спално бельо, зимни дрехи и обувки, топли завивки и олекотени завивки, както и  50 Коледни торбички с лакомства и плодове.

„Радостта в очите на юношите беше достатъчна награда за червенокръсците и за община Несебър, която винаги е съпричастна към хората в нужда.“, сподели развълнувано Виолета Георгиева  от БЧК-Несебър и допълни, че  местната организация е готова винаги да се отзове на молба за помощ. В знак на благодарност за подкрепата към хората в неравностойно положение ръководството на центъра в Бата изпрати поздравителен адрес на кмета на община Несебър  Николай Димитров.

Print Friendly
FacebookСподели