Бирници „удариха“ високооборотни кръчми в Созопол

news.bg        emaxpressРедица нарушения констатираха данъчните от Бургас при проверки на високооборотни заведения в Созопол късно снощи. Проверките са започнали от Южния плаж в курортния град. Според данните...
| Източник: nessebar-news.com
news.bg

 

 

 

 emaxpressРедица нарушения констатираха данъчните от Бургас при проверки на високооборотни заведения в Созопол късно снощи. Проверките са започнали от Южния плаж в курортния град.

Според данните на инспекторите нарушения са установени още при проверката на първото заведение. „Засечен“ е оркестър, който „изнася представление“ без неговите членове да имат сключен трудово договор за предоставяната услуга. Пред инспекторите музикантите обясниха, че те не са на работа там, а просто правят услуга на собствениците, с които се познават отдавна и са добри приятели, информира БНР.

Инспекторите иззеха компютърната конфигурация на ресторант с 200 места, работещ без касови апарати. На посетителите на заведението са били издавани обикновени бележки без никаква фискална стойност, разпечатвани от принтер, свързан с компютър.

Целият персонал е бил без сключени трудови договори, а наемателите на обекта не са могли да представят каквито и да са договори, документи и отчетност за извършваната дейност.

Данъчните инспектори подчертаха, че продължава и тенденцията сезонните работници да се наемат на 4-часови трудови договори, а в същото време те работят двойно и тройно повече часове.

Те ще проверяват през 4 часа по няколко пъти на ден обекти с цел засичане на точното работно време на наетия персонал. В проверките ще се включат и екипи на Инспекцията по труда.

Тези работници обаче са много ощетени и ще го почувстват това, когато дойде време да се пенсионират и не могат да го направят, тъй като им липсва трудов стаж, поясниха служителите на приходната агенция.

За месеците май и юни териториалната дирекция на НАП Бургас е извършила 740 проверки като почти всяка втора е приключвала със съставянето на акт. 97 са установените нарушения само на осигурителното законодателство.

Print Friendly
FacebookСподели