Атентаторите от Париж мъртви, 4 убити заложници

  Освен двамата братя Куаши, похитителят от супермаркета в Париж Амеди Кулибали също e мъртъв Теми в развитие Нападението над „Шарли ебдо“    Още по темата ИД пое отговорност за...
| Източник: vesti.bg

 

Освен двамата братя Куаши, похитителят от супермаркета в Париж Амеди Кулибали също e мъртъв

 

Още по темата

  • ИД пое отговорност за атентата в Париж
    Преди 5 часа
  • Един от парижките нападатели бил в лагер на „Ал Кайда“
    Преди 11 часа
  • Продължава издирването на нападателите на „Шарли ебдо“
    Преди 1 ден

Френската полиция е ликвидирала Саид и Шериф Куаши, които вчера нападнаха редакцията на „Шарли ебдо“ и избиха 12 души, съобщи АП.

Специални части проведоха едновременна атака в Дамартен, където се криеха братята Куаши, и в магазина в Париж, където въоръжен мъж днес взе заложници.

Заложникът, взет от парижките атентатори в предградието Дамартен-ен-Гоел, е освободенсъобщи АФП.

По-рано депутатът Ив Албарело, който е бил в командния център на операцията по залавяне на заподозрените, заяви пред местна телевизия, че двамата братя декларирали, че „желаят да умрат като мъченици“.

Едновременно със задържането на двамата братя командоси атакуваха магазина в Париж, където въоръжен мъж държи заложници.

Похитителят от супермаркета в Париж Амеди Кулибали e мъртъв,

потвърди полицията. Според Ройтерс обаче

поне четирима заложници са убити

в супермаркета във Венсен, Париж. Други четирима души са ранени и са в критично състояние, съобщават източниците за сигурност. Двама полицаи също са ранени.

Най-малко 10 души са видени да излизат от сградата, но няма информация за точния брой на заложниците. По-рано бе съобщено, че сред тях има най-малко две жени и деца. На мястото на трагедията са пристигнали две линейки. Парамедиците са оказали помощ на един човек, но не е ясно кой точно.

Очаква се френският президент Франсоа Оланд да направи обръщение към нацията след края на двете операции срещу терористите, които държаха няколко часа в напрежения Франция и света.

Източник: БТА, Би Би Си, „Фигаро“, „Льо Паризиен“
Print Friendly
FacebookСподели