Атанас Зафиров :Депутатът от ГЕРБ Бойчев не ходи на работа

Избраният за народен представител от ГЕРБ Димитър Бойчев, който не смята за нужно да изпълнява задълженията, които избирателите са му възложили, е избрал да си общува с другите парламентарни групи...
| Източник:

Избраният за народен представител от ГЕРБ Димитър Бойчев, който не смята за нужно да изпълнява задълженията, които избирателите са му възложили, е избрал да си общува с другите парламентарни групи чрез медиите. Това е логично с оглед на факта, че депутатът Бойчев не ходи на работа. Нормално е господин Бойчев, както в лично качество, така и като лидер на ГЕРБ – Бургас, да се притеснява от проверки и разследвания на всички негови съучастници в проваленото управление на ГЕРБ.

Тези проверки обаче тепърва започват и е рано депутатът Бойчев да изпада в паника. Бих искал да го уверя, че всеки, който е вършил злоупотреби и превишава правата си, ще получи заслужено и справедливо наказание в рамките на закона и правомощията на съответните институции без оглед на цвят, положение и партийна принадлежност.

       Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси съдейства за координация между различните власти /законодателна, изпълнителна и съдебна/ относно дейността им в областта на противодействието и ограничаване на корупцията.

В тази й дейност държавните органи /в това число и прокуратурата / са длъжни да представят при поискване всички сведения и документи, необходими за дейността на комисията.  Същата работи в тясно взаимодействие и със специализираните звена на МВР – научно – изследователските и научно приложните им институти и съвета за криминологически изследвания при ВКП.

Комисията събира информация и упражнява контрол върху дейността на органите на изпълнителната власт по въпроси, засягащи държавни и обществени интереси, при информация за закононарушения и корупция или за създаване на благоприятни условия и предпоставки за тези проявления. Що се отнася до нейния председател  – нормално е той да бъде от политическа сила, която не участва в управлението. В периода 2009 – 2011 година Волен Сидеров и „Атака” подкрепяха правителството на ГЕРБ.

Тогава Бойко Борисов и съпартийците му нямаха никакви резерви към господин Сидеров и не се притесняваха от подкрепата му. Сега се оказва проблем дори простия факт, че народните представители от „Атака”  ходят на работа, за разлика от депутатите от ГЕРБ. Относно правата и задълженията на народния представител – аз съм съвносител на приетия вчера /03.07. 2013г. / на първо четене законопроект за изменение и допълнение на закона за насърчаване на заетостта, който ще даде сериозни стимули на работодателите за наемане на работа на млади хора и респективно ще доведе до намаляване на младежката безработица.

 Ангажимент, който поех към моите избиратели и изпълнявам съвестно за разлика от депутатите от ГЕРБ. Знам много добре какви са правомощията ми като народен представител и член на парламентарна комисия. Господин Бойчев също ще ги научи, когато започне да си върши работата и стане член поне на една комисия. В заключение ще допълня, че мое задължение като народен представител от Бургаска област е да следя за всякакви корупционни схеми най – вече в бургаските общини, защото те пряко ощетяват избирателите, които са ми гласували доверие.

Атанас Зафиров – народен представител от ПГ на Коалиция за България 

Print Friendly
FacebookСподели