Анкета: Българинът не се застрахова преди почивка

| Източник:

INSMARKET

Българинът няма навика да застрахова здравето си преди почивка – това показват резултатите от анкета на ИНСМАРКЕТ по въпроса. Близо 70% от отговорилите читатели на сайта посочват, че не сключват здравна полица преди да се отдадат на заслужен отдих. 38% от отговорилите разчитат на здравната си осигуровка, други 31% пък смятат, че са в чудесно здраве и не може да им се случи нищо непредвидено по време на почивката. Или поне се надяват на това.
Повечето хора разчитат на това, че са здравно осигурени

15 на сто от отговорилите са се погрижили да се защитят при непредвидени ситуации и са сключили застраховка при своя брокер, на когото по принцип разчитат за сключване на „Гражданска отговорност” или имуществена застраховка.
Осем процента се възползват от предложенията на туристическите агенции, които организират почивката им, и се застраховат чрез тях.

Изненадващо, цели 8% са избрали отговор, че са сключили договор по интернет, тоест направили са заявка за полица, която са платили по начините, указани за това. Очевидно все повече работещи в информационна интернет среда се възползват от улесненията в услугите, които тя предлага.

Като цяло, анкетата потвърждава впечатлението, че не сме достатъчно отговорни към себе си, когато стане дума за лична превенция. Цените на медицинските застраховки са доста добри, така че не това е спиращият фактор за клиентите. Очевидно  застрахователните компании имат доста поле за изява в областта на убеждаването.
Новата анкета на ИНСМАРКЕТ проучва обществените нагласи по въпроса за по-късното пенсиониране.
АА

Print Friendly
FacebookСподели