АНДРЕЙ РУСЕВ ОТ НЕСЕБЪР СТАНА ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ПО КАРАТЕ-ШИНКИОКУШИНКАЙ

| Източник: Nesebsr-news.com

 На Европейския шампионат по Карате-Шинкиокушинкай за кадети в Полша, България бе представена само от един състезател.

     Несебърлията Андрей Русев воден от старши треньора на младежкия национален отбор Сенсей Христо Терзиев достойно защити името и честта на българското Карате. В системата на елиминации в категория до 60 кг прегазвайки последователно пет състезателя от Хърватия, Полша, Дания и Литва той стана безапелационен европейски шампион. Андрей победи съперниците си до финала с нокдаун или нокаут, а във финалната среща докара почти до припадък литовеца Лукас Навицкас и победи категорично в редовното време с 5:0 съдийски гласа. 

     Добрата му техника и ефективната тактика му донесоха и почетния приз “ The Best Fighter “ на шампионата. След приключване на състезанието Русев бе обект на дискусии и поздравления в лицето на водещите европейски инструктори и треньори.

     Андрей Русев е състезател на Спортен клуб “БУШИДО” – гр. Несебър и възпитаник на Сенсей Христо Терзиев. Само преди два месеца Андрей спечели и Европейската купа на турнира в гр.Арад, Румъния, а европейската шампионска титла е и първата която печели несебърски спортист в цялата история на града.

     С успехите си през изминалата година Русев става главния претендент за челното място  в класацията за спортист на годината в Несебър, която ще се проведе в края на месеца

Print Friendly
FacebookСподели