АКТИВИСТКИ НА БЧК В НЕСЕБЪР БЯХА УДОСТОЕНИ СЪС СТИПЕНДИИ

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА


На специално тържество в Заседателната зала на СОУ”Любен Каравелов” – Несебър в присъствието на училищното ръководство 7 талантливи ученици-активисти на Младежкия БЧК бяха удостоени със стипендии.

      Директорката на училището Тодорка Желязкова информира присъстващите,че средствата за стипендиите са осигурени от управителя на фирма „ДЖИ-ТО” Живко Богомилов Василев и  неговият брат Светослав – възпитаници на несебърското училище,понастоящем включени в листата за съветници на местна коалиция СИЛА-Свободен избор за либерална алтернатива,чиито водач е Пейко Янков.

Стипендиантите за тази учебна година са седем 12-класнички:  Мирослава Добрева, Деница Стоянова,Мирослава Горенова,Калина Христова,София Томова,Николета Стоянова и Десислава Янева

Стипендиите,в присъствието на други двама възпитаници на училището -Мартин Торопов и Георги Момчилов,също кандидати за съветници от СИЛА, бяха връчени от Светослав Василев-магистър по икономика и организация на туристическия бизнес на бургаския университет „Проф. Асен Златаров”.

Той поздрави лауреатките и декларира готовност подпомагането на талантливи и даровити ученици да продължи и  в следващите години.

 

От името на отличените благодарност към дарителите и за подкрепата от ръководството на училището поднесе Паунка Русева-наставничка на младежкия БЧК.

Похвалната постъпка на братя Василеви,не е еднократна.От 3 години те се ангажират с организацията и на Международния ден на детето-1 юни, когато с техни средства се провеждат занимателни спортни турнири за децата от началния курс на училището.

Връчването на стипендии също е за четвърта поредна година.А през м.г. година братята дариха  и сума за закупуване на спортни екипировка  за представителните отбори на несебърското училище.

Мара МОМЧИЛОВА

 

Print Friendly
FacebookСподели