4af2177fbe5c78f8ab5e428d668ce7b1

600 пациенти преминаха през УМБАЛ Бургас през почивните дни

 

В „зеления коридор“ са ваксинирани 700 души
602-ма пациенти преминаха през Спешно отделение за петте почивни дни от 30 април. Най-много от тях са били с кардиологични и неврологични проблеми. С повишено натоварване са работили ортопедичният и педиатричният кабинет. За щастие, не е имало сериозно пострадали при катастрофи.
Намаляват и КОВИД-пациентите, които постъпват през триажния център на УМБАЛ Бургас. За петте дни са потърсили помощ 94 души, като половината са хоспитализирани.
В УМБАЛ Бургас има много свободни легла за пациенти с КОВИД, затова ръководството на болницата взе решение поетапно да възстанови работата на отделенията, превърнати в КОВИД. Те работеха и досега, но при намален капацитет и смесени с други звена на болницата. Постепенно на старите си места ще се върнат отделенията по нефрология и ревматология. Кожно отделение, което поемаше общоинфекциозните случаи, също ще възстанови работа. Връщането ще започне още в края на тази седмица.
В „зеления коридор“ на МЦ „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни са ваксинирани 700 души. Ваксинациите ще продължат до 9 май, налични са и трите ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“ и „Астра Зенека“.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *