82cdbf289745885672d1eb81c004657f

11 плажа по Южното Черноморие със „Син флаг“

Слънчев бряг
Снимка: Даниела Костадинова

Свети Влас–Нов плаж, Слънчев бряг-Север, Слънчев бряг-Централен, Слънчев бряг-Юг, Несебър-Юг, Поморие-Изток, Созопол-Централен, Созопол-Харманите, Дюни, Дюни-Юг, Аркутино са плажовете по Южното Черноморие, които тази година са сертифицирани със „Син флаг“.

Високият стандарт е присъден и на единствената, отговаряща на световните стандарти и отличена марина в България – Марина Диневи. Общо плажовете оценени със „Син флаг“ за тази година за 13.

Синият флаг се присъжда ежегодно на крайбрежни дестинации, постигнали най-високо качество на водата, съоръженията, безопасността, екологичното образование и управление. Той е силно желан и през годините е действал като стимул за много мениджъри да подобрят качеството на обектите си и това е довело до облагородяване на българското крайбрежие и плажовете по целия свят. Всяка година броят на плажовете, яхтените пристанища и туристическите плавателни съдове, които придобиват статут на Син флаг, се увеличава – над 4700 флага се веят в 50 страни по целия свят..

Print Friendly

Автор: БНР-Бургас


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *