Champions for children (1)

УНИЦЕФ България на посещение в Бургас

 

Екип на организацията пристига в града, за да разкаже за актуалната им кауза, свързана с дигиталната грамотност на деца и младежи

 

 

Digital literacy key visual2 (1) Едно от всеки седем деца в България е било обект на онлайн тормоз. Това е само една от причините, поради които екип на УНИЦЕФ България ще работи в Бургас от 1 до 6 септември 2021 г., където ще разказва за последния си проект, фокусиран върху изграждането на дигитална грамотност и критично мислене сред децата и младежите у нас.

 

По данни на организацията 90% от децата имат мобилни устройства и са в социалните мрежи повече от час на ден, а пет от десет младежи виждат информация онлайн, която ги разстройва. Пандемията промени начина, по който учим, работим и общуваме. За подрастващите промяната беше по-естествена, тъй като са родени в дигиталната ера. Виртуалното пространство им предоставя изключителни възможности, но крие и опасности, за които те често не са подготвени.

 

Заради рисковете в дигиталната среда, тийнейджърите трябва да развият критично мислене и да усвоят конкретни умения, за да се предпазят от кибератаки, тормоз, както и да разпознават фалшивите новини.

 

За тази цел УНИЦЕФ си е поставил задача да създаде иновативна дигитална платформа, по идея и с участието на младежи. Тя ще помага на децата и младите откриватели, които имат нужда от навигация и компас, за да оцелеят в дигиталното море. Чрез платформата тийнейджърите ще могат също да подобрят уменията си да говорят, да създават собствено съдържание и да предоставят собствени решения.

 

От сряда до понеделник Шампионите на УНИЦЕФ ще бъдат разположени на ключови локации в града, сред които Морската градина, крайбрежната алея, бул. „Алеко Богориди“, ул. „Александровска“, площадите „Свобода“, „Царица Йоанна“, „Тройката“, парковете „Света Троица“ и „Велека“. Всички, които искат да зададат своите въпроси към Шампионите на УНИЦЕФ, могат да ги разпознаят по брандираните облекла, баджовете, широките усмивки и ентусиазма им.

 

Очакваме Ви!

 

 

Повече за кампанията може да прочетете тук.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *