7 20231009_131600

Студенти се срещнаха с топ мениджъри в Дни на кариерата във Факултета по обществени науки в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

 

По време на обучението си   в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“  – Бургас, студентите от специалностите „Стопанско управление“ (Мениджмънт)  и „Маркетинг“ получават солидни теоретични знания по различни управленски и икономически дисциплини и имат възможност  да развият практически умения, които да им позволят да изградят успешна кариера в условията на  динамична пазарна среда и глобализация на бизнеса. Регулярно провежданите инициативи с гост-лектори от практиката допълват академичните познания на студентите и допринасят за по-тясната връзка на висшето образование с потребителите на кадри.

През септември и октомври 2023 година,  Катедра „Икономика и управление“ и катедра „Маркетинг и туризъм“ организираха  Дни на кариерата във Факултет по обществени науки. Проведоха се няколко инициативи, в които с подкрепата на тюторите се включиха над 100 студенти от специалностите „Стопанско управление“ и  „Маркетинг“.

Студентите от специалност „Стопанско управление“, ОКС „Бакалавър“ се срещнаха с Анастасия Пенчева, завършила, специалност „Стопанско управление“ и професионално реализирала се като мениджър ключови клиенти в „Софарма Трейдинг“ АД.  Тя сподели своя опит и призова студентите да бъдат активни и да се възползват от възможностите, предоставяни им по време на обучението.

Проведе се среща-разговор с Валери Симеонов и Владимир Церовски – представители на “Winners Group”. Тема на лекцията бе „Личните финанси – умения или наука“, а в последвалата дискусия бяха обсъдени актуални теми от сферата на консултантска дейност на компанията – инвестиционно, пенсионно, застрахователно, данъчно и наследствено планиране. Лекторите представиха възможностите за стаж и работа на студенти в тази организация.

Състоя се и публична лекция  на тема  „Създай си бъдеще сега“. В нея участваха студенти от специалностите  „Стопанско управление“, „Маркетинг“ и „Индустриален мениджмънт“. Гост-лектор бе изпълнителният директор  на „Рем Мениджмънт“ ЕООД  – капитан далечно плаване Димитър Митев.  Той сподели ценен практически опит и запозна присъстващите с възможностите за кариера .

В началото на октомври се проведе кариерна среща със студентите от специалност „Стопанско управление“ и „Маркетинг“, на която получиха информация за дейността на Кариерния център при Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Във факултета се състоя и публична лекция  на тема  „Пътят към дигиталния успех“. Гост-лектор бе изпълнителният директор на Web Tact – Digital Agency – Николай Кадийски. Той разказа своята лична история и сподели ценен практически опит. Акцент в презентацията бяха съвременните решения за успеха на бизнеса в дигитална среда. Беше обсъдена и възможността за предоставяне на стажантска програма от страна на дигиталната агенция, както и темите за бъдещи подобни срещи.

На 9 октомври се проведе още една лекция  на тема  „Дигиталните медии в условията на турболентност“. Гост-лектори бяха Катя Касабова – главен редактор на електронната медия „Флагман“ и Анна Добрева – маркетинг специалист в медията. Споделен бе ценен практически опит. Акцент в представената презентация и последвалата дискусия бе рекламата в електронното пространство и позиционирането на фирмата в  електронните медии.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *