Терминал Изток 1. Снимка Пристанище Бургас (1)

ОЗБГ относно генералния план за пристанище Бургас

ДО:

 

Кирил Петков

Министър-председател на Република България

 

Николай Събев

Министър на транспорта на Република България

 

Константин Бачийски

Общественик и народен представител от област Бургас

 

Българските граждани

 

Български медии

 

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/

 

 

Уважаеми г-н Петков,

Уважаеми г-н Събев,

Уважаеми г-н Бачийски,

Уважаеми български граждани,

Уважаеми медии,

 

 

Преди броени дни в град Бургас се проведе среща между министър Николай Събев, общественика и народен представител Константин Бачийски, бизнесмени, представители на различни институции, както и личности, свързани с морската индустрия. Разбира се имаше и самопоканили се индивиди, на които целта им бе да осуетят срещата, да злепоставят министър Събев и организаторите, както и да прокарат определени интереси. Благодарение на г-н Бачийски тези индивиди не изпълниха плана си, а мероприятието премина изключително добре и беше ползотворно.

Основните дебати на срещата бяха относно генералния план за пристанище Бургас и по-точно за терминал „Изток 1“. Терминалът разполага с 14 корабни места, като до 5 място /включително/ в момента е обществена зона – има заведения, детски кът за игра, алея, хотел.

 

Най-големият проблем с терминала и корабните му места, който проблем не се изрича на глас, е колко от тези места ще бъдат обособени като обществена зона и колко корабни места ще се запазят като такива, и чии интереси ще бъдат обслужени.

Ако обхватът на обществената зона бъде разширен до 11-то корабно място /включително/, това означава, че терминалът остава с 3 корабни места и с много градинки, чешмички, кафенета и други подобни, от които икономическата полза за града е нищожна в сравнение с позитивите от няколко корабни места.

Също така не трябва да се подминава и фактът, че „унищожаването“ на корабните места ще е добре дошло за някои нечестиви люде, които обичат да грабят от държавата и да си пълнят джобовете. Това е и основната цел на някои хора и институции – да направят от корабните места обществена зона, за да обслужат личните интереси на шепа крадливи негодници.

Решение има за всички – обществената зона се разпростира до 8мо или 9то корабно място, а другите места си запазват функционалността. С това решение икономическите ползи за града и България ще са в пъти по-големи отколкото няколко кафенета и алеи. Това решение е добро за града, за България и за всички, които милеят за родината ни, но не и за тези негодници, които са свикнали да заграбват всичко държавно, до което се докопат.

Заедно можем да се справим с корумпираните институции, заедно можем да се справим с подривната дейност и дезинформация, с която ще бъдем заляти, както и с всички други пречки, заедно можем да се преборим, за да бъде защитен националният интерес.

Уважаеми властимащи, уважаеми български граждани, уважаеми медии, не трябва да позволяваме това да се случи и терминалът да бъде обезкървен. Не трябва да позволяваме да бъдат нанесени икономически щети на района и държавата за сметка на няколко вредни бизнесмена. Не трябва да допуснем корупцията и безобразията да победят, както се случваше често последните 15 години.

Бъдете здрави и разумни. Вярваме във Вас!

 

 

Дата: 14.03.2022 г.                                                                                            С уважение: ОЗБГ

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *