Недостатъчна е била снегопочистващата техника, използвана през уикенда в област Бургаст. Това става ясно от становище на местната Областна управа, цитирано от БНТ.

Според областния управител Пламен Янев, фирмата, отговаряща за почистването на пътищата в района „БГНОВА“, е подценила ситуацията. Това са си признали и от самото дружество. Оттам не са очаквали „такъв обилен снеговалеж“ в някои точки от областта.

В становището се уточнява, че засега договорът на фирмата няма да бъде прекратен. Янев обаче е поискал в срок до 1 месец да му бъде представен план с процедури за почистване на пътните настилки при зимни условия, както и актуален списък на машините, които трябва да бъдат осигурени.

Припомняме, че заради бурята, която връхлетя страната през уикенда, много от пътищата бяха затворени за движение. Силни снегонавявания е имало и в бургаския регион. Път I-9 Обзор – Слънчев бряг през Приморски проход, път III-6009 Миролюбово – Каблешково и път III-906 Бургас – Горица се чистеха със снегорини. Много хора се оказаха в снежния капан на Странджа. Десетки автомобили, движещи се в посока Малко Търново, бяха закъсали.

Концесионерите: Възстановяването на плажовете след бурята е наша отговорност

Концесионерите: Възстановяването на плажовете след бурята е наша отговорност

Няма закон, който да забранява изграждането на диги, твърди Николай Димитров