e0a300a113ff8ec990811d3cd13fc324

Коледен подарък от анонимен дарител зарадва неврохирурзите в УМБАЛ Бургас

 

 

monitor(1)Коледен подарък от анонимен дарител зарадва неврохирурзите в УМБАЛ Бургас. Благодарен пациент, който не пожелал името му да стане известно, е направил парично дарение с желанието сумата да бъде използвана за апаратура в Отделението по неврохирургия. С дарените средства – 1800 лв. е купен пациентски монитор за проследяване на жизнените показатели.

Подаръкът идва тъкмо навреме, тъй като точно в този момент един от мониторите, използвани в интензивния сектор на отделението се развалил и това усложнило работата на екипа. „Този жест ни зарадва изключително много. Той показва, че работата ни е била забелязана и оценена“, коментира д-р Стефан Шишков, началник на Отделението по неврохирургия. Новият монитор вече е монтиран и се използва.

 

В Отделението по неврохирургия на УМБАЛ Бургас годишно се извършват близо 400 операции, сред които и операции на сложни съчетани травми. Тук са въведени най-съвременните оперативни техники – винтови корекции и стабилизации, мозъчни операции за отстраняване на злокачествени образувания, перкутанна вертебропластика за възстановяване на счупени при остеопороза, травма и други болестни състояния гръбначни прешлени.

Застъпени са всички раздели на съвременната неврохирургия: хирургия на вродените заболявания на нервната система, детска неврохирургия – хидроцефалия, спина бифида, краниостенози и др. малформации; невроонкология – тумори на главния и гръбначен мозък и стълб; мозъчносъдови заболявания – аневризми, съдови малформации, хематоми, инсулти, кароидни стенози; дегенеративни и гравматични заболявания на гръбначния стълб и гръбначен мозък – дискови хернии, спинална стеноза, спондилолистези и други деформации; функционална неврохирургия – болеви синдром, абсцеси, паразитози, хирургия на периферната нервна система.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *