Публикация(3)

Даяна Кичукова отговаря на въпроси на избиратели

Скъпи приятели 👋🏻,
Днес отговарям на още въпроси, които ме попитахте….
1️⃣ Как решихте да се включите в надпреварата за Общински съветници?
➖ На 28 юли 2023 г. се проведе обществено обсъждане, свързано с проекта на “Стратегия за културното наследство в Община Несебър за периода 2023-2032 г.” Присъствах там, като жител на Общината и заинтересован студент по археология. Споделих моето мнение и се запознах с много други загрижени хора, които вече мога да нарека мои съмишленици.
➖ В резултат започнах да научавам за много проблеми, свързани с културното наследство и все повече хора, потърсиха контакт с мен. Припознаха ме като човек от когото имат нужда.
➖ Първоначално отказах, да се включа в листа за общински съветници, тъй като борбата за Община Несебър е много жестока и агресивна.
➖Аз съм човек, който не обича да влиза в конфликти и винаги следвам стратегията, че монетата има две страни. Влизам в обувките на всеки и вярвам, че делението на хората на “добри” и “лоши” е субективно.
➖ Друго убеждение, в което вярвам, е че единственият начин да постигнеш нещо, е като рискуваш.
➖ Мисля, че Община Несебър има огромен потенциал за развитие и вярвам, че аз мога да помогна, това да се случи.
2️⃣ Заемате 2-ро място в листата на ГЕРБ-Несебър, позиция за която много кандидати биха ви завидели. Как се случи?
Това е сред най-често задаваните ми въпроси.
➖ Непрестанно ме питат, дали мястото ми е определено с жребий, кой е мъжът ми, кой е баща ми и т.н.. Това наистина ме озадачи и учуди. Явно, ние жените, не можем да постигнем успех, без нечие покровителство.
➖ Със Стоян Пирев и Мартин Богданов, които са част от ръководството на ГЕРБ-Несебър, водихме ежеседмични срещи в които споделяхме общи цели и приоритети за развитие на Община Несебър.
➖ Аз, от своя страна, не спирах да предлагам различни идеи и демонстрирах готовност за работа. В едни случаи ме подкрепяха, в други ме насочваха, а в трети ми казваха, че съм прекалено голям идеалист. Въпреки всичко, диалогът с тях беше ползотворен и градивен.
➖ Усетихме, че всеки един от нас е парченце от пъзела и само заедно, можем да сглобим една цялостна картина.
➖От самото начало тяхната визия за листата на Общински съветници, беше да има приемственост и напред, да застанат нови лица, които не са участвали пряко в политическия живот.
➖За мен беше голяма изненада, че ми предложиха, да заема втора позиция в листата, тъй като аз съм един млад, и не толкова опитен, човек. Този жест, от тяхна страна, ми показа, че са готови за промяна, иновации и приемане на различни гледни точки.
➖Чест прави и на председателя на ГЕРБ-Несебър – Стоян Пирев, че зае последната 21-ва позиция в листата. С това свое действие той ясно показа, че личните амбиции не са приоритет и демонстрира вяра в своя екип.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *