Инфлацията няма как да се бори с табелки за промоции. Възрастните хора с ниски пенсии имат много по-добра информация за менюто в магазините, отколкото табелките, които Министерство на икономиката ще ни предостави с новата си инициатива. Това заяви главният икономист на КНСБ Любослав Костов пред БНТ за идеята на министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов за голямо намаление на хранителните продукти в големите магазини.

Той добави, че има недостиг на над 200 000 работни места в различни региони, основно в големите градове. Като има недостиг на кадри, цената на труда трябва да е висока. Ерата на евтиния труд свърши, подчерта Костов и добави, че под 1 900 лв. бруто човек не трябва да се навива да работи някъде. Крайно време е един работодател да влезе в затвора, че не плаща осигуровки и че дава пари в плик, категоричен бе синдикалистът.

КНСБ настояват за 10% ръст на заплатите.

1427 лева са необходим за един работещ сам живеещ човек. Българите продължават да бъдат най-бедната нация в ЕС, посочи Костов.

Той разкритикува финансовия министър Асен Василев, че в условията на висока инфлация, събира повече приходи. Държавата отстъпи от функциите за в политиката по доходите, като ключови дейности като здравеопазването, социални дейности и култура нищо не се дава от страна на държавата, изтъкна Любослав Костов.

Правителството продължава политиката на вдигане на доходите

Правителството продължава политиката на вдигане на доходите

Бюджетът за следващата година ще бъде с ясна перспектива