976b9daf8270f0874f418778accee155

Гергана Несторова: не обичам да се състезавам, но обичам сцената

Снимка: личен архив
След десетки концерти в България и по света ,Гергана все още не е имала концерт в родния си град Несебър!
Гергана Несторова е номинирана като инструменталист в класацията за 2021 година заедно с Веско Ешкенази и Людмил Ангелов на Съюза на музикалните и танцови дейци,научи Несебър нюз.Честито!

 

Творческият ѝ път като музикант започва от местната школа в родния и град Несебър. Продължава образованието си в Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” – Бургас в класа по пиано на Юлия Ненова, а след това и при проф.

Марина Капацинская като студент в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. След успешно дипломиране към настоящия момент Гергана Несторова е щатен асистент към Клавирна катедра в Инструментален факултет в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ и преподавател по пиано в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София.

Гергана Несторова е носител на отличия от национални и международни конкурси, между които „Николай Рубинщайн” (Париж, 2006) „Карл Филч” (Сибиу, 2005), Награда за най–добро изпълнение на концерт с оркестър от Лятна музикална академия в Сан Даниеле, Италия през 2012 година, Международен конкурс за българска и японска музика (София, 2008), „Димитър Ненов” (Разград, 2014).

През 2010 година завършва майсторски клас при проф. Дмитри Башкиров като част от Международната лятна академия в Залцбург, Австрия. Концертни и изяви включват солови рецитали, камерни състави и изпълнения с оркестри като Mozart Virtuoso Festival Orchestra – Токио, Софийска филхармония, Бургаска филхармония, Симфоничен оркестър – Пазарджик, „Симфониета“ Видин, Шуменска филхармония и Разградски филхармоничен оркестър.

Гергана Несторова е номинирана като инструменталист в класацията за 2021 година заедно с Веско Ешкенази и Людмил Ангелов на Съюза на музикалните и танцови дейци:

ИНСТРУМЕНТАЛИСТ

ГЕРГАНА НЕСТОРОВА (пиано) – за клавирния рецитал на 26 юни 2021 г. в Камерна зала „България“. В програмата: Скрябин, Шонберг, Губайдулина, Васил Казанджиев, Юлия Ценова.

ВЕСКО ЕШКЕНАЗИ (цигулка) – за проекта „Годишните времена” от Антонио Вивалди и от Астор Пиацола с Плевенска филхармония през сезони 2019 / 2020 и 2020 / 2021 г. с концерти в София, Плевен, Добрич, Варна, Бургас, Велико Търново – крепостта „Царевец“, Смолян, Асеновград, Панагюрище, Габрово, Ботевград, Сливен, Враца и Етнографски комплекс „Дамасцена“ – село Скобелево.

ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ (пиано) – за концертите, посветени на неговия 60-годишен юбилей „3 х 20“: на 27 април 2021 г. „Людмил Ангелов и приятели“ в Камерна зала „България“; на 6 юни 2021 г. в зала „България“ със Софийска филхармония – представяне на „Рапсодия в синьо“ от Джордж Гершуин и за рецитала на 27 юни 2021 г. в зала „България“.

За Наградата на слушателите на Радио Класик FM можете да гласувате за Гергана Несторова на линк:

http://classicfm.bg/kristalna-lira

от 26 до 29 октомври  2021 г.

Бел.ред.:Любителите на музиката в Несебър се надяват ,че  в новата Концертна зала в града скоро  ще могат да чуят чудесните изпълнения на талантливата пианистка,която все още не е концертирала в родния си град!

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *