тънково руски хор

Руски песни в несебърското село Тънково

logo СоработничествоНа 19 юни 2018 г. беше проведена поредната среща между пенсионерите от с.Тънково и руския хор от Св.Влас към Общинска органзация Русофили-Несебър. Тя е част от проекта „Българските и руски волонтьори в Несебър – това е любов в действие”  финансиран от Фонда за поддръжка на хуманитарни и просветителски инициативи  „Соработничество” и под егидата на Руската православна църква.

с кмета 19,6,18-1За организиране на срещата помогна кмета на селото г-н Христо Николов, съименник на председателя на УС на Общинска организация Русофили-Несебър.

Пенсионерите бяха подготвили за гостите вкусни баници, домашни сладки и, разбира се, домашна ракия. Отказаха да споделят рецептата за домашната баница, като обещаха да им я кажат, но ако дойдат отново. Членовете на Сдружение „Русофили” пък от своя страна ги зарадваха с няколко руски песни, а дъщерята на една от участничките в хора, 14-годишната Настя, показа завидни умения в танците.

Председателят на УС на Общинска органзация Русофили-Несебър запозна присъстващите с дейността на организацията, с целите и задачите, които стоят пред нея. Разказа подробно за проектите, които са изпълнени до момента и за работата по настоящия проект. Много от пенсионерите изявиха желание да се включат в организацията.

тънково 19,6,18-3Накрая част от участващите в срещата си направиха обща снимка.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *