kuche-smet

„НЕСЕБЪР НЮЗ” ОТБЕЛЯЗА ПО НЕТРАДИЦИОНЕН НАЧИН СВОЯТА 12-ГОДИШНИНА

iniciativa2

 

 

 

Успешно приключи екоинициативата на журналистите от сайта „Несебър нюз“,с която те отбелязват 12-годишнината на популярното електронно издание.Както вече информирахме ,ръководството,работещите и приятелите на сайта организираха образователно-възпитателната екоинициатива „КНИГИ ЗА СМЕТ /КУЧЕШКА/ДАРЕТЕ СРЕДСТВА ЗА ЧИСТАЧКИ В НЕСЕБЪР“на 19,20 и 21 март в Несебър.

 

IMG_1570Повече от осемдесет души,включително и собственици на кучета ,се включиха в трите дни на  възпитателното мероприятие.Те донесоха събрани в града кучешки фекалии,за което получиха уникалния „Албум Несебър“,книги дарени от русенското издателство „Парнас“ и други интересни подаръци.

 

IMG_1581Повечето от тях дариха и средства,които бяха  предоставени за лекарства на Стефка Гюдженова-една от най-възрастните чистачки в Несебър/на снимката/,които всеки ден се борят с кучешкото замърсяване,за да бъде уникалния Несебър чист ,приветлив и неповторим.

„Замърсяването с кучешки екскременти не трябва да се подценява,защото те са причина за сериозни заболявания и на деца и на възрастни,заяви управителят на сайта „Несебър нюз “ Красимир Косев.

Собствениците на красивите домашни любимци следна да спазват изискванията на общината за тяхното отглеждане и разходки,включително и да събират в торбички и изхвърлят в кошчетата техните фекалии,каза той.

500 броя торбички ,достатъчни за половин година струват само 2,16 лева.Нужни са още малко усилия ,чувство за отговорност към гражданите и гостите на града за събирането на този биологичен отпадък,така както всеки го прави в дома си.

Нашата акция е и знак към ръководните и контролни органи на община Несебър,които според нас не изпълняват функциите си да възпитават и разясняват задълженията на 200-300 притежатели на кучета в града.Не става въпрос за наказания и глоби,а за превантивна работа,включително и с подрастващите,които също разхождат кучета.

Благодарим за подкрепата на колеги журналисти от Несебър,Бургас и страната ,както и на гражданите които се включиха ,а и ни поздравиха за нашата инициатива,заяви още Красимир Косев.Това е достатъчен подарък за 12-годишнината на сайта „Несебър нюз“.Тези които обичат своя град или село трябва не само да изискват ,а и да правят нещо за него,възможностите са безброй,заяви той.

И през следващите 88 години нашият екип ще работи за днешния и утрешен ден на Несебър ,заяви Косев,който повече от 40 години работи в и за община Несебър.“

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *