3- 3201

  Несебърски ученици в европейски проект

  Ученици от СУ”Любен Каравелов” ще се включат в проект, свързан с българското председателство на Съвета на ЕС

  Ученици от горен курс на обучение (IX – XII клас) на СУ „Любен Каравелов“ в Несебър ще се включат в проект, който Община Несебър ще изпълнява по време на българското председателството  на Съвета на Европейския съюз.

  По линия на проекта се предвижда провеждането на разяснителна кампания под формата на презентации и лекции, която има за цел да повиши информираността на подрастващите и да създаде позитивно отношение към ЕС и ангажиментите и ползите за страната ни като държава – член на Съюза.

  Основно внимание ще се обърне на същността и ролята на ротационното председателство и възможностите, отговорностите и ползите, които то води със себе си. В проекта се предвижда и „обратна връзка“ .

  Чрез конкурса за есе на тема „България – равноправен и надежден партньор в ЕС“, учениците от несебърското училище   ще могат да изразят своято позиция и разбиране за българските приоритети на председателството, като се потопят в темата чрез собствени проучвания. Предвидена и финансова награда за победителя. Крайният срок за предаване на есетата е 12.04.2018 г.

  Проектът е одобрен в рамките на грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г.“

  Мара МОМЧИЛОВА

   

   

  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *