1mart3

Зрелостниците на Несебър от Випуск 2018 се дипломираха

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В първия ден на лятото на стилна церемония, състояла се в заседателната зала на СУ”Любен Каравелов” – Несебър 28 зрелостници от Випуск 2018 с класен ръководител д-р Недялка Попова получиха  дипломи за завършено средно образование.

В своето обръщение към присъстващите  Тодорка Станелова – директор на училището изрази задоволство от факта, че всички допуснати до държавните зрелостни изпити са се дипломирали успешно с добри, много добри и отлични резултати.

Тя пожела на добър път и успешна реализация в живота на випускниците и припомни високите постижения на дванадесетокласниците на държавните зрелостни изпити, плод на упорития съвместен труд на ученици и учители. Много добри са резултатите от задължителната матура  по български език и литература, където се явиха 28 ученика.

На втория задължителен държавен зрелостен изпит най-много ученици се явиха  по английски език – 17. Четирима от тях – Александра Досева, Константин Николов, Петър Златинов и Щилян Казаков са с оценка отличен 6.00, други девет са с отлични оценки.

Много добри са резултатите  по биология и здравно образование и география и икономика, където се явиха по трима ученика, по руски език и история и цивилизации – по двама ученика и един ученик по математика.

С отличен успех – 5.86 приключи средното си образование  Василена Тонева Куминкова , както и  Синди Живкова Едрева, с успех 5.71. Успешно се дипломираха и гражданите на Руската федерация София Макеева, Глеб Мяленко и Юрис Джованов.

Дипломите на зрелостниците връчи кметът на Община Несебър Николай Димитров – бивш възпитаник на СУ”Любен Каравелов”. Той пожела на всички да бъдат щастливи, здрави и отговорни, да продължат достойно по своя път, да следват своите планове и мечти и им препоръча да не спират да се учат и да се образоват.

На церемонията стана известно, че зрелостниците от Випуск 2018 на СУ”Любен Каравелов” – Несебър предпочитат да продължат образованието си в български висши учебни заведения.

Мара МОМЧИЛОВА

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *