20181118_115852

Представиха „Визия за България“ в Бургас

Драгомир Стойнев в Бургас: „Визия за България” е документ, чрез който желаем страната ни да тръгне по един нов път на развитие

„Визия за България” е документ, чрез който желаем страната ни да тръгне по един нов път на развитие, така че младите хора да останат тук, да сбъдват мечтите си тук”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев при представянето на проекта в Бургас. Заедно с него бяха колегите му в парламента инж. Петър Кънев, Николай Тишев, проф. Иво Христов, Тодор Байчев и Димитър Стоянов, както и членът на ИБ на НС на БСП Атанас Зафиров, общинският председател на БСП-Бургас Живко Господинов и областният лидер Стойко Танков.

„БСП остава единственият реален политически фактор в България. Днешните искания на хората, които протестират в цялата страна, показват точно това, което ние подготвихме във „Визия за България” – посочи още Драгомир Стойнев пред бургазлии. Той обясни, че „Визия за България”  е отворен документ, който може да бъде допълван и разработван. По думите му трябва да има по-голяма справедливост в данъчната система. „Именно БСП, в този документ, предлага въвеждането на прогресивен данък, разбира се така, че да не се натоварва средната класа” – каза Стойнев и добави: „Предлагаме стъпка, с  която да подпомогнем и младите семейства. Освен прогресивно облагане, ние  правим и първите стъпки на семейно подоходно облагане”.

Сред основните акценти по време на срещата бе също така и темата за здравеопазването и политиките, които левицата предлага в тази сфера.

„Всяко едно лечебно заведение да не бъде повече търговско дружество, здравето няма как да бъде стока, с него не може да се търгува. Частните болници да бъдат регистрирани като лечебни заведения, като едни социални предприятия, които да се грижат за хората.  И тези лечебни заведения, променяйки статута си, предлагаме да ползват финансовите ресурси на Здравната каса. Който не желае да си смени статута, да не използва този ресурс” – коментира Стойнев.  Той наблегна и на темата за пенсионната система, като посочи, че БСП иска преизчисляване на пенсиите.  „За нас това е водещо и след това можем да говорим и за падане на тавана на пенсиите” – допълни зам.-председателят на ПГ на БСП.

Като нещо много важно Стойнев определи и енергетиката. Той посочи, че БСП иска конкретни и реални инвестиции в този сектор.

„Страната влиза в перманентна политическа социална криза. Тази криза можеше да бъде предсказана. Ние наблюдаваме финалните гърчове на един режим, който е абсолютно закономерен.  Кризата е и политическа. Начело на страната са инсталирани хора, които, освен всичко останало, са и некомпетентни в сферите, в които работят” – коментира от своя страна проф. Иво Христов. Според него демографският срив означава катастрофа на страната като цяло.

„ Често обичам да казвам, че  всеки има право на собствено мнение, но никой няма право на  собствени факти. Последните години ние сме свидетели на  собствените факти на управлението, което в момента е на власт – колко красиво и добре живеем” – посочи Петър Кънев/на снимката/ и добави: „Затова темата, която основно повдигаме, е неравенството. България върви с все по-бързи темпове на неравенство в населението”.

Сред предложенията, които бургазлии направиха пред народните представители, са да има по-кратък и по-разбираем вариант на „Визия за България”; да се включи в документа Бургас, както и развитието на района Странджа-Сакар. Хората коментираха и това, че културата е в много тежко състояние и трябва и за нея да се помисли.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *