01pol

ОДМВР- Бургас информира

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : 17 кражби, три измами, три други престъпления и две ПТП. Образувани са девет бързи полицейски производства. Разкрити са 18 престъпления.

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

За времето от 19.07.т.г. до 25.07.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване на безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 865 МПС и 2 487 лица. Съставени са общо 245 акта, от които : 15 за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила, 15 за управление на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила, 20 акта за шофиране от неправособни водачи, 12 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 55 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 72 акта. Наложените глоби по фиш са 177.

На 25.07.т.г. в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 38 годишна жена от Каблешково за това, че от дома й в периода от началото на м. юли до сега, е извършена кражба на сумата от 2 000 лв. и златни накити с тегло около 6 гр. – в резултат на бързите полицейски действия са установени извършителите на деянието – това ас : 18 годишния В.Г., 15 годишния Г.Г. и 21 годишния Д.Г., всички от Каблешково, които направили пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

На 26.07.т.г. пред хотел „Каскада” в Слънчев бряг, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил „Опел Вектра”, с бургаска регистрация, управляван от 22 годишния руски турист А.Ш., отседнал в Слънчев бряг,като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.45 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26.07.т.г. около 04.00 ч. в района до хотел „Слънчев бряг” в курортния комплекс, служители от сектор „Пътна полиция” към ОДМВР – Кюстендил, командировани в Районно управление – Несебър, извършили полицейска проверка на л.а. „БМВ 320 Д”, с пловдивска регистрация, управляван от 30 годишния С.С. от Карлово, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.26 промила. С.С. е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26.07.т.г. около 07.10 ч. в района на кръговото кръстовище на бул. „Стефан Стамболов” – изход за София, служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. „Опел Астра”, с пловдивска регистрация, управляван от 40 годишния М.М. от Свиленград, обл. Хасково. В автомобила са открити шестима нелегално преминали границата на България мъже, които се самоопределили, като граждани на Пакистан, Афганистан и Иран. М.М. и шестивата чужденци са задържани за рок от 24 часа, като по случая срещу българина е образувано бързо полицейско производство за каналджийство.

На 26.07.т.г. служители от Районно управление – Руен извършили проверка в дома на 63 годишната Ю.С. от с. Руен, като намерили и иззели общо 1 640 къса цигари от различни марки, всички без акцизен бандерол. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Руен.

На 26.07.т.г. около 15.34 ч. в района до бл. 122 в к-с „Меден Рудник”, служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка мотоциклет „Чинчи 200”, с бургаска регистрация, управляван от 34 годишния С.Г. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. С.Г. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26.07.т.г. около 21.30 ч. в района до бл. 414 в к-с „Меден Рудник”, служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес  С 180”, с бургаска регистрация, управляван от 24 годишния П.Н. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / метамфетамин/. П.Н. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26.07.т.г. около 21.40 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за кражба от магазин, разположен в Слънчев бряг – запад, при която са отнети пет бутилки уиски „Джак Даниелс Джентълмен” / 0,70 мл./ и шест бутилки еднолитрово уиски „Джак Даниелс” – в резултат на бързите полицейски действия в близост до магазина са задържани : 55 годишния Р.В. и 58 годишния Н.Н., които върнали откраднатите бутилки. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27.07.т.г. в Районно управление – Несебър е образувано бързо полицейско производство срещу : 28 годишната И.Р. от Сливен за това, че шофирала л.а. „Ситроен С 3”, със сливенска регистрация, след употреба на наркотични вещества / канабис/.

На 27.07.т.г. около 00.40 ч. в района до бл. 57 в ж.к. „Славейков”, служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра”, с бургаска регистрация, управляван от 20 годишния М.Т. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / метамфетамин и канабис/. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 26.07.т.г. около 08.55 ч. в Районно управление – Приморско е получено съобщение за това, че на Южния плаж в Приморско, до въжения мост, от фризер за продажба на сладолед, чрез отключване на катинара му, е извършена кражба на 30 канти за сладолед, всяка от по 2,8 кг. – различни видове. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Приморско.

На 26.07.т.г. в Районно управление – Несебър е получено съобщение от 53 годишна английска туристка, отседнала в Слънчев бряг за това, че на 22.07.т.г. около 23.45 ч., пътувайки в автобус от Несебър в посока Слънчев бряг, й е извършена джебчийска кражба на портфейл, съдържащ : сумата от 290 паунда и 90 лв. и ключ от хотелска стая. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

На 26.07.т.г. около 10.00 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение от 86 годишен бургазлия от к-с „Меден Рудник” за това, че станал жертва на телефонна измама по схемата „пострадал при токов удар близък роднина, който по спешност трябвало да се оперира в София” за сумата от 2 300 лева, която хвърлил през терасата на дома си. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

На 26.07.т.г. в Районно управление – Несебър е получено съобщение от 64 годишна руска туристка, отседнала в Слънчев бряг за това, че около 10.00 ч. на плажа срещу автогарата, й е извършена кражба на оставена без надзор чанта, съдържаща : мобилен телефон и сумата от 295 евро и 90 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

На 26.07.т.г. около 11.00 ч. в Полицейски участък – Обзор към Районно управление – Несебър е получено съобщение от 43 годишна словашка туристка, отседнала в Обзор за това, че предния ден за времето от 10.30 ч. до 20.00 ч. от хотелската й стая по неустановен до момента начин, е извършена кражба на сумата от 810 евро. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

На 26.07.т.г. около 12.30 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 47 годишна руска туристка, отседнала в Поморие за това, че чрез отключване на входната врата, е проникнато в апартамента й, разположен на ул. „Цар Иван Александър”, като е извършена кражбата на сумата от 600 евро и 100 лева. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

На 26.07.т.г. около 14.50 ч. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение от 79 годишна бургазлийка от ж.к. „Славейков” за това, че станала жертва на телефонна измама по схемата „съдействие на полицейски служители за задържането на телефонни измамници” за сумата от 4 850 лв., която хвърлила през терасата на апартамента си. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

На 26.07.т.г. около 17.56 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 80 годишен помориец за това, че станал жертва на телефонна измама по схемата „съдействие на полицейски служители за задържането на телефонни измамници” за сумата от 700 лв., която оставил пред входната врата на дома си. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

На 26.07.т.г. около 20.20 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение от 19 годишна датска туристка, отседнала в Слънчев бряг за това, че предния ден за времето от 14.00 ч. до 18.00 ч. от хотелската й стая по неустановен до момента начин, й е извършена кражба на сумата от 2 555 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

На 26.07.т.г. в Районно управление – Несебър е получено съобщение от 57 годишна полска туристка, отседнала в Слънчев бряг за това, че предния ден около 18.00 ч. от плувния басейн в хотелския комплекс, й е извършена кражба на оставена без надзор чанта със сумата от 500 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

 

ІІІ. ПТП :

На 25.07.т.г. около 19.00 ч. на пътя с. Ръжица – с. Преображенци, общ. Руен, л.а. „Опел Корса”, с бургаска регистрация, управляван от 44 годишния А.М. от с. Ръжица предприема обратен завой, като не пропуска и блъска движещия се от лявата му страна лек автомобил „Форд Фиеста”, с бургаска регистрация, управляван от 25 годишния М.У. от Свети влас. От ПТП пострадали : водачът на л.а. „Опел” / откаран в МБАЛ „Дева Мария” – Ветрен, прегледан и освободен/, водачът на л.а. „Форд” – М.У., който с диагноза „мозъчно сътресение без черепни наранявания и без опасност за живота”е откаран в МБАЛ „Дева Мария” – Ветрен, откъдето е освободен след подписване на декларация за отказ на лечение и неговия спътник – В.Т., 19 годишен от с. Просеник, който е настанен за наблюдение в МБАЛ „Дева Мария” – Ветрен с диагноза „травма на белия дроб без разкъсвания и без опасност за живота”.

На 26.07.Т.г. около 23.30 ч. в района на Ришкия проход, при километър 64+50 с посока на движение от Карнобат към Шумен, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост в тъмната част на денонощието в условията на ляв завой, самостоятелно катастрофира, блъскайки се странично в крайпътно дърво, лек автомобил „БМВ 316”, с благоевградска регистрация, управляван от 41 годишния М.Т. от с. Бел Камен, общ. Якоруда, обл. Благоевград. От ПТП пострадал водача на лекия автомобил, който с политравматизъм, с опасност за живота, е настанен за лечение в МБАЛ – Бургас.

 

Print Friendly

Автор: Цв.Раднева-Областен говорител на МВР-Бургас


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *