7_8203

73 години в Деня на победата -9 май във Варна

В Деня на победата над фашизма – 9 май, кметът на Община Несебър Николай Димитров участва в поклонението пред паметника на Съветската, настоящата Руската, армия във Варна по случай държавния празник на Руската федерация .

9_8230В присъствието на представители на обществеността от Варненска, Бургаска и Добричка области, както и на руски граждани, живеещи у нас, генералният консул на Руската федерация във Варна, Негово Превъзходителство Сергей Лукьянчук произнесе слово на тържеството по случай празника на Деня на победата над фашизма.  

Той поздрави ветераните от Великата отечествена война, както и българските ветерани, като изтъкна, че България е осеяна с паметници на участници във Великата отечествена война – починали от раните си и погребани в българската земя и, че няма сила, която да заличи от народната памет признателността и уважението към руския войник.

Присъстващите запазиха минута мълчание в знак на уважение и признателност към милионите загинали червеноармейци, сражавали се за свободата на родината си и на цяла Европа, към която принадлежи и българската армия. Преди това свещеници от Варненска и Великопреславската митрополия отслужиха панихида в памет на загиналите в Отечествената война.

Венци и цветя на признателност към загиналите поднесоха от Руската федерация, ветерани от Отечествената война начело със 102 годишния ветеран Димитър Спасов,Областната управа на Варненска област, Общинския съвет – Варна, кметът на Община  Несебър Николай Димитров,и районни кметове на Варна, екс и настоящи депутати, почетни консулив т.ч.на Италия и Индонезия,  представители на държавни ведомства и политически партии, неправителствени организации и сдружения на военноинвалиди и воини от запаса.

10_8171Поклонението се състоя пред паметника на Червената армия в Старите варненски гробища. По традиция то бе организирано от Генералното консулство на Руската федерация, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюза на ветераните от войните в България сред които от Бургаска област бе кметът на Община Несебър Николай Димитров.

                                                                          Максим Момчилов

                                                                         

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *