Без нови номинации започна днес удълженото първо заседание и точно след две минути часовникът в пленарна зала отново се наложи да бъде спрян. Заседанието започна и без регистрации, тъй като те бяха направени вчера.

Почетният председател Вежди Рашидов прекрати заседанието и даде време за размисъл до следващата седмица в сряда на депутатите.

Време за размисъл и да се вразумят, както се изрази Рашидов.

Върху какво ще мислят депутатите обаче до сряда след като номинациите остават две, представени вчера – Росен Желязков от групата на ГЕРБ/СДС и Петър Петров от „Възраждане“. Тъй като и вчера никоя от двете не събра нужната подкрепа, почетният председател на НС Вежди Рашидов и днес разпусна парламента.

Вчера ПП/ДБ излязоха и с нестандартно предложение – двете най-големи парламентарни групи да излъчат председатели, които да се редуват на ротационен принцип през два месеца.

Да не се бърза. За това призова Вежди Рашидов пред медиите след края на минутния работен ден на депутатите. И без председател може да има работни групи, е мнението на най-възрастният народен представител, на когото за втори път му се налага да ръководи НС заради невъзможността на депутатите да си изберат шеф.

Според него и след Великден може да се избере ръководител на законодателния орган, а дотогава не може да се пристъпи към процедурата по връчване на проучвателните мандати за съставяне на правителство.

Задържат ръката на Рашидов над парламентарния звънец и бистрят контактни групи

Задържат ръката на Рашидов над парламентарния звънец и бистрят контактни групи

Това става ясно от изявленията след среща между ГЕРБ и ПП/ДБ