Svilenski_13.12

Свиленски: Искаме изслушване на министъра на културата и министъра на регионалното развитие заради Паметника на Съветската армия

 

Премиерът Денков не спази обещанието си да ни предостави документацията, което доказва нашите твърдения, че демонтажът е незаконен

 

„Внасяме искане за изслушване в парламента на министъра на културата, на министъра на регионалното развитие, като министърът, отговарящ за Дирекция „Национален строителен контрол“, която трябва да надзирава този процес, и директора на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор.“ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски пред медии в Народното събрание.

„На вчерашната среща премиерът Денков пое ангажимент в днешния ден да ни бъде предоставена цялата документация по случая със събарянето на Паметника на Съветската армия. До този час нямаме такава папка с документи. Разбирам, че това нещо е изискано и от други парламентарни групи, на тях също не им е  предоставено, което абсолютно доказва нашите твърдения, че това, което се извършва в центъра на София, е един варварски акт – без документи, без указания, без планове, без абсолютно нищо, което да граничи или да се доближава до закона“, посочи Свиленски.

„Вчера стана ясно, че кранът е незаконен и нелицензиран. Днес има друг кран, който също не е ясно какъв е, какви работници работят и кой извършва действията“, поясни социалистът.

Svilenski_13.12По думите на Свиленски „главен надзирател“ на процеса по демонтиране паметника е бил заместник областният управител на Софийска област, като показа негова снимка, на която той позира до отрязан елемент от скулптурата.

„Този човек е представител на държавата, който е застанал с част от паметника, все едно е убил див глиган. От този момент нататък той няма място в държавната администрация – това е недопустимо“, категоричен бе социалистът.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *