Още по темата

  • Избори 2017: Кой печели
    Преди 51 минути

Изборите свършиха, секциите затварят. България гласува на предсрочните парламентарни избори. Според екзитполовете на социологическите агенции ГЕРБ са първа политическа сила, следвани от БСП, ДПС, „Обединени патриоти“, „Воля“, а около чертата са Реформаторски блок – „Глас народен“.

Въпросът сега е какво следва от тук нататък и ще има ли правителство.

Лидерът на ГЕРБ категорично заяви, че няма да се коалира с БСП, ДПС и ДОСТ.

„Много ще е трудна възможността за съставяне на кабинет.

Дори въобще дали ще има кабинет е съмнително. Много се изостри тонът, обещаваха се неща, които не се знае дали ще се изпълнят след това”. Това каза в изборното студио на NOVA журналистът Мира Баджева.

Банкерът Левон Хампарцумян каза, че са го стреснали икономическите обещания на партиите. Той ги определи като наивни и практически неизпълними.

„Ако просто напечатаме нови пари, ще предизвикаме инфлация, ако това не е подкрепено с развитие на икономиката. А икономиката не се развива с издаване на декрети от политици”, добави той.

Икономистът Владимир Каролев коментира купуването и продаването на гласове: „Докато не влезе човек в затвора за това, че е купувал гласове, няма как да се реши проблемът”.

„Не виждам проблем да се състави кабинет и да се направи управление.

Убеден съм, че такъв ще има. Големият проблем обаче е дали ще се направи стабилна коалиция, която да има ясна програма. С тези проблеми на Балканите и в Европа у нас ни трябва ясно, последователно и предвидимо управление”, заяви в „Новите 240: Избори след изборите” Емил Кошлуков.

„Досега не съм виждал толкова груба намеса в подкрепа на една политическа сила

от страна на чужда държава, както е случаят с Турция”, коментира от своя страна журналистът Петър Волгин.

„За мен големият въпрос на тези избори е дали България, без значение кой ще управлява, ще управлява различно. Надявам се, че след тези избори страната ни ще се управлява различно. Че ще имаме един стил на управление на държавата, който е доста по-различен от този, който имахме през последните 7-8 години”, заяви още Волгин.