12042941_1065647803480601_1147277795195836794_n

Кубрат Пулев спечели титла в София

Кубрат Пулев победи нигериеца Самюел Питър с технически нокаут след три рунда в мача за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA). Срещата се игра в  „Арена Армеец“ пред над 12 000 души.

С успеха Пулев стана и задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), която е притежавана от Антъни Джошуа.

Българинът се появи в залата под звука на гайди и наметнат със странна версия на родопски ямурлук. Пулев беше надъхан от посрещането на публиката, която започна да скандира името му и познатия рефрен “Българи, юнаци“.

Още от началото на мача стана ясна и тактиката на двамата боксьори. Кубрат Пулев се опитваше да контролира дистанцията, държейки Питър далеч с леви прави крошета като търсеше възможност за приключване на мача с пласиране на силен удар с дясната ръка.

Нигериецът се опитваше с цената на всичко да скъси дистанцията, за да може изобщо да удари Пулев. Питър е известен с много силните си удари и с двете ръце, но е значително по-трудно подвижен.

В първия рунд Кубрат Пулев успя да пласира три леви прави удара в главата на Питър. В тази част нигериецът не успя да направи нищо забележително.

Вторият рунд обаче започна много добре за Питър, който успя да удари Пулев. Много по-равностойна част, която завърши с удар на Питър по Пулев, но след гонга.

В началото на третия рунд Пулев успя да пласира комбинация от ляв и десен удар в главата на Питър. Нигериецът започна да понася доста удари заради опитите си да се доближи до българина.

Минута преди гонга Кубрат разтърси сериозно Питър с ляв прав, от носа на нигериеца потече кръв, а умората вече започна да му личи.

Четвъртият рунд така и не започна, след като реферът отсъди технически нокаут. Питър обяви, че има проблеми с десния лакът, който не му позволява да продължи мача.

С това срещата приключи и Кубрат Пулев си спечели втора възможност да се бие за световната титла.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *