С абсолютно единодушие „Демократична България“ няма да подкрепят предложението на „Има такъв народ“ за състав на Министерски съвет. Новината съобщи съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов на брифинг в Народното събрание.

По думите му промяна с ДПС през задния вход не може да се прави. Промяна може да се направи само с хора, които разполагат с високо доверие още от самото начало. От самото начало от ДБ са заявили, че няма да подкрепят каквото и да било правителство, а правителство, което може да направи промяната, подчерта Христо Иванов.

„Демократична България“ не могат да допуснат да предадат своите избиратели, подкрепяйки едно правителство, което не могат да кажат, че е правителство на промяната. Можем ли да подкрепим едно мнозинство, което се декларира като плаващо, запита Христо Иванов. Можем ли да подкрепим едно правителство, което не е договорено, а е наложено чрез заплахи и диктати, продължи да пита депутатът. Можем ли да излъчим правителство, което стъпва на една декларация – не можем, категоричен бе Христо Иванов.

„Демократична България“ не са се договаряли с „Има такъв народ“ за нищо.