снимка (13)

Галя Желязкова с приемен ден в с. Лозарево, община Сунгурларе.

Галя Желязкова: Малките населени места очакват подкрепа за реализиране на още проекти

„Хората по малките населени места очакват от народните представители подкрепа по важни за тях проекти, както и реално свършена работа. Извън рамките на предизборни кампании, с колегите ми от ГЕРБ всяка седмица правим срещи и приемни дни в цялата област. Жителите на селата имат също толкова вълнения и проблеми, като тези в по-големите градове. Те следят внимателно политическата обстановка и също като нас виждат единствено хаос в страната“. Това коментира бургаският депутат Галя Желязкова по време на приемен ден в с. Лозарево, община Сунгурларе.

Тя проведе срещи с местните хора, като една от темите бе на какъв етап е процедурата за реконструкция на читалище „Светлина – 1920“. В края на 2020 г. с постановление на Министерски съвет за ремонта му бяха отпуснати 200 000 лв. През 2020 г. читалището навърши 100 години от създаването си. То се посещава от самодейци от танцов състав, певческа група, а селото е едно от най-големите и оживени в общината.

Жителите на с.Лозарево обсъдиха с народния представител от ГЕРБ предложените промени в Кодекса за социално подпомагане, свързани с пенсиите. Те се надяват добрите идеи за развитието на селото продължават с подкрепата на бургаските депутати. Една от осъществените бе закупуване на втора камбана за църквата „Свети Димитър“ в селото с помощта и на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП.

При предходното правителство община Сунгурларе спечели 7 проекта по Националната кампания „Чиста околна среда – 2021г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“, финансирани от Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Те бяха одобрени в началото на тази година. Един от тях е  за изграждане на Зона за отдих село Лозарево и е на стойност 10 000 лв.

На приемния ден в село Лозарево присъстваха и жители на съседното село Климаш. В него съвсем наскоро бе изградено футболно игрище, което вече активно се използва. Идеята за него бе реализирана с помощта и съдействието на Галя Желязкова след проведени срещи с млади хора от с.Климаш.

Тя проведе и приемен ден в офиса на ГЕРБ в Сунгурларе. Там жителите се интересуваха от спрените ремонти на републиканската пътна мрежа в областта. Сред тях попадат и участъци от община Сунгурларе. Най-голямото желание на жителите е да бъде довършен ремонта на Върбишки проход, който към момента е затворен за движение.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *