Още по темата

  • Гарелов: Борисов залага цялата кампания на ГЕРБ
    Преди 6 часа

Журналистът Иван Гарелов е бил уволнен като медиен съветник на служебното правителство, тъй като защитил Елена Йончева и засегнал бившият премиер Бойко Борисов.

Новината съобщи самият Гарелов за NOVA. „Говорих със служебния министър-председател Огнян Герджиков. Той устно ме уведоми, че съм уволнен като медиен съветник. Писмено все още не съм подписал нищо.

Най-вероятно утре ще получа заповедта за уволнение”,

заяви журналистът и обясни и мотивите за уволнението си.

„Мотивите са, че съм ангажирал кабинета, защитавайки Елена Йончева в предаването „Здравей, България” по NOVA. Само че аз я защитих като мой колега. Обяснено ми беше, че с изказването ми

лично съм засегнал бившия министър-председател Бойко Борисов”,

разясни Гарелов.

През последните няколко дни се разрази остър спор между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и кандидата за депутат от БСП Елена Йончева. Борисов заяви, че първият кабинет на ГЕРБ е бил длъжен да заплати милиони за интервютата на Елена Йончева, която е била в пряк конфликт на интереси с тогавашния премиер Сергей Станишев. Днес Гарелов открито застана на страната на Елена Йончева в спора между Борисов и журналистката. Ето какво каза той:

 

Служебният министър-председател още днес съобщи официално за уволнението, а като причина беше изтъкнато днешното участие на Гарелов в телевизионно предаване и произтеклото от това

нарушаване на правилото за неутралност на служебното правителство в предизборната кампания,

съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Герджиков посочи, че е недопустимо член на политическия му кабинет да коментира и да взема страната на който и да било участник в предизборната кампания.