ГЕРБ са готови за изборите. Тази заявка даде в кулоарите на Партийния дом Бойко Борисов. Ние винаги сме готови, толкова минахме през избори, че не е някаква сложна технология, по думите му.

Относно вчерашните критики на Кирил Петков за близостта на ГЕРБ и ДПС лидерът на ГЕРБ представи справка в колко законопроекта участват трите партии в сглобката. Поне 150 пъти са се срещали трите формации от 250 дни. Борисов сподели, че не се срамува от ПП-ДБ и сподели, че Христо Иванов направил добра Конституция.

В едно правителство и парламентарно мнозинство той вижда не само ГЕРБ и ДПС, но по-широко представителство.

Той подхвана темата за „Балкански поток“/Турски поток и посочи, че партията ще подкрепи създаване на комисия, която да проучи проекта и в нея ще се включи и темата за дерогацията на Лукойл. Той припомни, че Асен Василев е наложил такса на тръбата като наказание на Австрия, затова че ни спъва за Шенген. Никой нищо не каза тогава, че тази тръба не ни е необходима, смята Борисов и обвини ПП-ДБ в двуличие. А тръбата е 100% българска, по думите му, 100% акциите са на българите, над 1 милиард лева е печалбата.

Ако имало нещо лошо в проекта, още днес ПП-ДБ да внесат проект за закриване на проекта, а не да си чешат езиците. Можело и да се пусне на приватизация. Спирането на проекта ще е национално предателство, според лидера на ГЕРБ. От Солун през Петрич минават между 8 и 10 милиона руски газ в България, призна Бойко Борисов. Само руска молекула има в нашите тръби, изтъкна той.

А относно подкрепата за комисия за Балкански поток/Турски поток и Лукойл Борисов подчерта, че от единия проект българите печелят, а от другия губят.

Още утре ГЕРБ били готови да гласуват правилата за антикорупционната комисия.

Лидерът на ГЕРБ критикува харчовете на Министерски съвет, както и на Народното събрание, включвайки в това и вчерашното предложение, което направи собствената му партия заедно с ДПС да се дадат великденски добавки за пенсионерите. Ако бил премиер, щял да се бори срещу това. Грешно е, но за съжаление в царството на лудите, само нормалният го обявяват за луд, категоричен бе Бойко Борисов.

ГЕРБ горди с "Балкански поток", а Турски няма

ГЕРБ горди с „Балкански поток“, а Турски няма

Теменужка Петкова за критиките от ПП-ДБ: Жалки брътвежи на едни безсилни хора