Има силно нарастване на напрежението в сглобката. Подготвя се пренареждане, реконструиране на сглобката. Очевидно е, че натискът е насочен към ПП/ДБ. Това заяви пред БНР бившият председател на стратегическия съвет на президента Александър Маринов.

По отношение на таксите, наложени за транзита на газ през България, той посочи, че не става дума за защита на интересите на „Газпром“, а за много сериозни неща – първо от гледна точка на нашата собствена ситуация от гледна точка на върховенството на правото и спазването на правилата на конституционализма, от друга страна става дума за нашите взаимоотношения със съседни страни и с партньори от ЕС.

Според него Тази недомислена законова поправка с много големи неясноти е уязвима по много направления. По думите му една част от законите, засягащи цялото общество, въобще не са съпроводени от анализ какви ще са последиците от тях.

Маринов смята. че повдигането на темата за дерогацията е опит да бъде изтласкан „Лукойл“. Той смята, че това може да свърши зле. Той бе категоричен, че не е толкова лесно да се обезпечи енергийната сигурност на страната от гледна точка на горива.

Според Александър Маринов политиците разчитат на късата памет на хората. Борисов е добър манипулатор. Той прилага хватки, които е прилагал и преди. Най-малкото от гледна точка на своите избиратели той намира начин да ги мотивира, поясни Маринов.

По думите му ГЕРБ и ДПС, а от друга ПП-ДБ се надпреварват кой ще бъде по-по-най. В по-дълбоките пластове има и интереси, в това число интереси за приватизация или покупка на „Нефтохим“. „Има достатъчно основателни съмнения, че се правят опити за фалиране и приватизиране на „Булгартрансгаз“, каза още той.

Бойко Борисов уверен в огромната подкрепа за кабинета след отхвърления вот на недоверие

Бойко Борисов уверен в огромната подкрепа за кабинета след отхвърления вот на недоверие

„И друг вот да има, ще има същата съдба“