41511986_2161263780789680_3618065589563555840_n

Национална асоциация „Българско Черноморие“ оспорва

Неолиберални екстремисти – „природозащитници” и шепа „учени” на организирания от МОСВ обществен дебат за промените в Закона за биологичното разнообразие, въвеждащи управлението на зони „Натура 2000”, поискаха национализация на 35% от територията на България и управлението да се осъществи от тях  с болшевишки подходи.
 Защо лъжат тези хора?
1. Зона „Натура 2000” не е абстрактно понятие, а тя е част от територията (земята) на Р. България. Тази изконна българска земя те желаят да я притежават без да я платят и управляват в полза на други държави, от които получават пари.
2. Правителството да бъде принудено да отдели не малка част от българския бюджет за неолибералните екстремисти – „природозащитници” и шепа „учени”. Бюджета на Р. България е набран от данъците на българските граждани и е предвиден за пенсии, социално подпомагане, здравеопазване, обучение, отбрана и т.н.
3. Присвояването на 35 % от територията на Р. България си е чиста проба пълзяща анексия. Създаване на нова държава резерват-„Джурасик парк“, както я нарече режисьора Андрей Слабаков, от територията на нашата държава е застрашаване на националната сигурност.
Как лъжат?
1. Неолибералните екстремисти и самозвани „природозащитници” казват, че Министъра на околната среда и водите еднолично щял да определя и управлява Зони „Натура 2000”. Това е лъжа! В Директивите черно на бяло е написано, че ДЪРЖАВАТА, а не НПО определят и управляват защитените зони в мрежата „Натура 2000”.
Министъра на околната среда и водите е компетентния орган на държавата. В предложените изменения на закона към управителните тела на държавата се създават КОНСУЛТАТИВНИ СЪВЕТИ. Това е документ показващ, че управлението не е еднолично.
2. Същите неолиберални екстремисти, които желаят пълзящо да анексират  територията на Р. България, казват че предложените изменения противоречат на Конституцията и Европейските директиви. Това е лъжа!
В писмо получено на 06.02.2019 г. от Европейската комисия до голяма група браншови организации по повод тяхното запитване за управление на зоните „Натура 2000” се казва:
“По отношение на различните начини за организиране на системата за управление на „Натура 2000”, те попадат под компетенцията на държавата-членка и не се определят от Европейската комисия.”
Това е пряко доказателство от Европейската комисия, че определянето на вида управление на зони „Натура 2000” от ДЪРЖАВАТА спазва, а не нарушава Европейските директиви.
Не коментираме изказването им за нарушаване на Конституцията, защото те не конкретизират, а органа, отговарящ за спазването на Конституцията е конституционния съд, а не са „природозащитни” НПО.
3. Неолиберални екстремисти лъжат, че се създава Научен консултативен съвет. В документите на МОСВ пише „Консултативен съвет”.
Органът „Консултативен съвет” се създава, за да се спазят разпоредбите на Европейските директиви, които казват че мерките за опазване при управление на зони „Натура 2000” „се съобразяват с икономическите, социалните и културните изисквания, както и регионалните и местните особености.”
Европейските документи показват, че икономиката, социалния статус, културата и местните особености са водещи.
Не са водещи „природозащитни” НПО-та и групичка „учени”, защото  не са заинтересовани страни.
Мястото на сериозните учени е да доставят научна информация на държавата, така е записано в прословутите Европейски директиви.
4. Следваща лъжа е, че промените в Закона за биологичното разнообразие  се отнасят за българските защитени територии.
Закона за биологичното разнообразие е закон за защитените зони. Защитените територии в България се уреждат в отделен закон – Закона за защитените територии, в момента предложение за негово изменение няма.
5. Лъжат, че промените в ЗБР са насочени против „природозащитни организации”. ЗБР не е закон за неправителствени организации, така че неговите промени не могат да ощетят или подпомогнат неправителствени организации. Закона за неправителствените организации в България е Закона за юридическите лица с нестопанска цел. В момента не е предложена промяна на този закон.
6. Лъжа е че намерения фусил на изпражнение от рис в терена на баба Пена е  интелектуална собственост на намерилия го там „природозащитник” или „учен”. „Природозащитните” НПО и групичката „учени” получават пари от МОСВ и от европейски средства за събиране на първични данни-изпражнението от рис, и твърдят, че находките са тяхна собственост. Находките са собственост на този, който е платил-ДЪРЖАВАТА. Ако някой желае да прави научни изследвания върху дадена територия, то той първо трябва да сключи договор за тази си дейност със собственика на територията. Друг вид взаимоотношения са съотносими към тоталитарни периоди от историята на България, които в момента не съществуват.
За справка:
1. В нито една държава-членка освен България не съществуват заповеди със забрани, които не могат да бъдат обжалвани пред съда. Няма заведени от Европейската комисия 26 наказателни процедури към страните-членки, които нямат предвидени такава заповед в своите закони.
2. В сраните-членки, в които има приет начин на управление на защитени зони от мрежата „Натура 2000” са конституирани само два субекта-от една страна държавата в лицето на даденото МОСВ, като компетентен орган и от друга страна заинтересованите страни-собственици на имоти, ловно-рибарски, спортни, браншови и всякакъв вид ползватели на имоти в защитените зони. Компетентния орган определя мерките за опазване и те биват договаряни директно със собственика или ползвателя или биват консултирани и приемани единодушно от Консултативни съвети, в които са включени собственици/ползватели. Научните организации договарят отделно свои дейности с държавата и собственика/ползвателя. Извън това управление природозащитни организации и друг вид организации в обществена полза следят за устойчивото развитие и за спазване правата на природата, човека и икономиката взети заедно. Срещу държавите-членки, които вече имат приет начин за управление на зони „Натура 2000”, по-горе посочихме какви са начините, няма започнали наказателни процедури от Европейската комисия.
3. Извадка от Европейската комисия за процента на защитените зони от територията на държавата-членка
България-34,5%
Великобритания-8,6 %
Дания- 8,4%
Латвия-11,5 %
Литва-12,4
Белгия-12,7 %
Франция-12,9 %
Швеция- 13,4 %
Холандия-13,3 %
Малта-13,3 %
Чехия- 14,1%
Австрия- 15,4 %
Германия-15,5 %
Естония-17,7
Италия- 19 %, и т.н.
Последно приети страни-членки:
България-34,5%
Румъния-22,7 %
Хърватска-36,6 %
Да си зададем въпроса дали сме прецакани от тройната коалиция, подпомогната от неолибералните екстремисти „природозащитници”, които ни туриха процента,  или да сме горди, че са ни турили процента биоразнообразно?
Отговорността за тургането на българския народ е на държавата. Тя да престане да се оправдава с „най-силните зелени“ или с Европейската комисия, защото европейските директиви и Европейската комисия говорят обратно на говоренето на някои политици.
От Национална асоциация „Българско Черноморие“ 
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      One thought on “Национална асоциация „Българско Черноморие“ оспорва

      1. Тодор Живков

        Тези зелени платени мишки на каишки се управляват от Борисов.Борисов ги насъсква срещу хората,а зелените мишлета се хранят със зелени парички, дадени от международни съчмички.
        Голяма помия

        Reply

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *