Д-р Виктор Серафимов (3)

Д-р Виктор Серафимов: Змията хапе най-лошо преди да умре или как Борисов прави опит да сплаши БНР

 

Коментар на д-р Виктор Серафимов, говорител и административен секретар на ПП „Републиканци за България“, член на УС на БНР в периода 2016-2019г.

 

През последните дни стана ясно, че бюджетът на БНР ще бъде намален за втори път в рамките на тази година. В последната седмица от проваления си – трети мандат като премиер на страната, Борисов успя да отреже още 388 000 лева от бюджета на общественото радио.

Аргументът за тази стъпка е очевиден – предоставяне на допълнителни средства за справяне с последиците от глобалната пандемия. За всички е ясно, че те са огромни, както и че правителството на Борисов проспа близо година, за да ограничи финансовото цунами, което помита родната ни икономика. Това, което явно е избрал да направи е да имитира дейност като напомпа изкуствено това перо от бюджета чрез изсмукване на средства от други институции. Тук, ясната жертва е Българското национално радио.

Общественото радио успя да запази водещата си роля на медия, на която хората се доверяват. Затова, в навечерието на предсрочни парламентарни избори, когато разходите на БНР ще бъдат очаквано по-високи, кабинетът на Борисов взима решение да намали бюджета на радиото при пълна липса на прозрачност, без ясни критерии, условия или алгоритми. 388 000 лева – тази сума им е харесала. Сигурно можеше да бъде и 3 888 000 лева. Посланието е ясно – правим, каквото поискаме и никой не може да ни спре.

Крайно време е да видим  очевидното – Борисов прави опит да удари два заека с едно действие – да отчете някакви резултати в края на последния си мандат като министър-председател и да сплаши общественото радио в навечерието на парламентарните избори през юли.

Това, което Борисов ще разбере по трудния начин е, че БНР трудно се сплашва. Всички, които са опитали имат една и съща съдба и Борисов няма да бъде изключение.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *