Arapya_6

Палаткуващите авантаджии лъжат и незаконно блокират Орлов мост

 

Държавата не се посвени да отпусне още два летни сезона разгул на палаткуващите авантаджии по морето. Най-привилегированата в държавата прослойка на хора, които не заплащат абсолютно никакви данъци, такси, камо ли да заплащат стойността на почивката си на море, още година и половина ще могат да се възползват от това след приетите промени в ЗУЧК: § 15. Законът влиза в сила от деня на обнародването му в „Държавен вестник” с изключение на § 9 относно чл. 24в, който влиза в сила в едногодишен срок от влизането в сила на наредбата по чл. 10а, ал. 3.”

След като „Народните” представители най-арогантно направиха поредното дарение на богаташите „природозащитници” и „авантаджии”, явно със задоволство гледат и на тяхното безскрупулно, нерегламентирано блокиране на „Орлов мост”, с което се погазват правата за придвижване на хората в Столицата. Кърджалийският лесовъд днес в свой пост призовава отново за незаконно блокиране на „Орлов мост”,  със своите неколцина привърженици. За да е по-ефектен, той е написал и поредица от лъжи които бяха разкрити от Мария Панова:

Koral_13„АВАНТАДЖИИТЕ С ПАЛАТКИ ЛЪЖАТ. Горския #Тома_Белев пак се изказа неподготвено. Той твърди по повод приетите вчера промени в ЗУЧК:
„Така всеки, който е с кемпер, каравана, палатка или шатра, няма да се страхува от глоба само ако е в собствен имот или в бивак. С прилагането на този правен миш-маш с глоба ще се сдобият:
– Всичките къмпиращи с палатки, кемпери и каравани в законните и лицензирани туристически къмпинги, защото къмпингите не са и не могат да бъдат биваци.
– Собствениците на лицензирани къмпинги;
– Всеки собственик на кемпер или каравана, който спре край пътя или на паркинг в двукилометровата зона около Черно море, извън границите на населените места (при това границите им към 1 януари 2008г, както определя закона за зона Б);
– Концесионерите на плажове или наемателите на заведения извън населените места, ако не дай си боже им хрумне да сложат една шатра за клиентите си, защото са го направили върху чужд имот.
– Собствениците на вили или къщи в зона Б, ако вземат че поканят някой приятел да ги посети с кемпера си, защото за да поканиш подобен гост ще трябва имота ти да е незастроен и да си го регистрирал като бивак.
– Организаторите на всякакви спортни и културни събития извън населените места ако си позволят да поставят шатри за временна защита на участниците.
– Собствениците на заведения, паркинги или бензиностанции извън населените места, ако вземат да допуснат някой кемпер или каравана… „

 

…..Кой ще бъде глобяван е написано е чл.24в, а не в чл.10а.
Глобите ще се налагат за който постави палатка, шатра или кемпер в ЧУЖД НЕУРЕГУЛИРАН поземлен имот в зона А и Б по реда от чл. 10а.
– Неукият горски употребява израза „лицензирани къмпинги“. В България такова животно няма, има въведен в експлоатация къмпинг. Това е урегулиран имот – не се налагат глоби.
– Собствениците на къмпингите не могат по този закон да бъдат глобявани, защото те си притежават урегулиран имот
– Ако собственик на каравана или кемпер спре на пътя или на паркинг, НЯМА да бъде глобяван, защото и пътя и паркинга са урегулирани имоти.
– концесионерите на плажовете притежават концесия, която дава право да поставят до 2% в/у плажната ивица преместваеми обекти за хранене и имат съгласувани схеми за разполагането на различни видове плажни и обслужващи съоръжения. Така, че и те няма да бъдат глобявани, ако поставят шатра под, която плажуващите ще могат да се хранят.
– в собствен НЕРЕГУЛИРАН имот можеш да поканиш всеки, когото си искаш и заедно да правите в имота това, което собственика пожелае, без да нарушава земеделските или горски ЗАКОНИ. Така, че и собствениците на имоти няма да бъдат глобявани :)
Много ми е странно този горски, защо гледа все чуждите имоти и какво иска от тях. Ако са му останали имоти в Кърджали, да ходи там да прави с тях каквото си иска. Нито му е бащиния, нито му е право да се занимава с чужди имоти.”

 

След като Народното събрание не дарява безплатни детски градини, безплатни кухни за възрастни хора, но с лека ръка дари на богатите „природозащитници” 6 месечна безплатна почивка на морето, лесовъдът „природозащитник” им даде оценка, че… „депутатите ни не стават за чеп за зеле„. Явно авантаджиите са бесни, че най-после държавата налага глоби на тези, които превръщат Черноморието ни в бунище и най-нахално се самоопределят като природозащитници.

Няма държава в Европа, която да толерира „природозащитници”, които замърсяват природата и не зачитат частната собственост! За това и нашите авантаджии „природозащитници” си седят само тук в България и не смеят да отидат в друга държава.

От Национална асоциация „Българско Черноморие“

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *