IMG_3869-1

В деня,когато отдаваме почит на Васил Левски-избори в община Кубрат*

Петима са кандидатите за кмет на община Кубрат

Петима кандидати влизат в надпреварата за избор на нов кмет на община Кубрат.
Кандидат на ДПС е лидерът на движението в община Кубрат Алкин Неби. Той е завършил Медицинския университет в Плевен, а в момента работи като рехабилитатор в МБАЛ – Кубрат.
Инициативен комитет, в който влиза и председателят на общинския съвет в Кубрат д-р Хюсеин Карасюлейман е издигнал кандидатурата на Орхан Бедиханов. Кандидатът бе подкрепен от Движение „Независимите“,начело с бившия независим депутат Гюнай Хюсмен. Орхан Бедиханов е завършил Икономическия университет във Варна и в момента е директор на Областната дирекция на Фонд „Земеделие“ в Разград.
Трета е настоящият заместник-кмет на община Кубрат Нина Цонева, която е издигната от местната коалиция „Време за промяна“. Тази коалиция спечели местните избори през 2015 г.
С решение на общинското събрание на ГЕРБ временно изпълняващия длъжността кмет на община Кубрат Красимир Великов бе издигнат за кандидат на партията за този пост. Той е общински лидер на ГЕРБ – Кубрат и бе заместник-кмет на общината. Завършил е Висшия селскостопански институт в Пловдив и е с магистратура по финансов мениджмънт от Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов.
Петият кандидат е Ганка Георгиева от БСП. Тя е общински председател на партията, икономист по образование, работи като главен счетоводител в МБАЛ – Кубрат. В предишни мандати е била общински съветник.
IMG_7331-2

Паметникът на Васил Левски в Кубрат

Частичните местни избори за кмет на община Кубрат са насрочени за 19 февруари. Те се наложиха след отстраняването на кмета Бюрхан Исмаилов, заради влязла в сила условна присъда.

Светломир КИРОВ

  • Заглавието е на редакцията !За нас е необяснимо, на този свят ден да се произвеждат избори -не е ли българин и не е ли мислил този,който ги е насрочил ?!?!Надяваме се кандидатите за кметове и техните симпатизанти да почетат светлата памет на Апостола на свободата !
Print Friendly

Автор: Светломир Киров-спец.кореспондент на "Несебър нюз "


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *