logo-bg-clean

А вие подкрепихте ли Българската Коледа?

Ваня Попова

През най-светлите християнски празници българите доказаха за пореден път колко са големи сърцата им. Благотворителната инициатива „Българската Коледа“се проведе за 17 път на сцената на Народния театър. Редица известни български личности подкрепиха каузата чиято основна цел е да се осигури модерна медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация на нуждаещите се деца.

За всичките си издания досега са се събрали повече от 32 милиона лева, с които се е помогнало на над 500 деца и 20 болници. Тази година надслова е „Да дарим бъдеще на болните деца“.  Водещи на събитието бяха актъора Наум Шопов и малкият Петър Милошев.

С изпълнения на живо на сцената излязоха музиканти като Любо Киров, Дони и Нети, Графа и Орлин Горанов. А задачата да закрие „Българската Коледа” с песен за завръщането към вярата се падна на Люси Дяковска. Патрон на събитието е президента Румен Радев.

Изпратени са около  500 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117. На събитието присъстваха Румен Радев-президент на РБългария,Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, дипломати, дарители, посланици на кампанията и деца, подпомогнати от „Българската Коледа“.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *