250px-Dinevi_marina_at_St_Vlas_resort

Министър Стела Балтова: Продължава работата по осигуряване стопанисването на плажовете, готов е и графикът за проверките

 Агенция „Фокус“
14ab35e3c2cb890b5a868f7e32dc25a2Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Продължава работата по осигуряване стопанисването на морските плажове, готов е и графикът за проверките. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ министърът на туризма Стела Балтова. Тя уточни, че към момента 53 плажа са на концесия, 65 плажа има, които са дадени под наем, ще се подпишат договори още за няколко. „Съвсем скоро бяха подписани 5 договора за концесия. Имаше заседание на комисията по отношение на процедурата, свързана с концесията на плажа „Бургас-север“.
Комисията за защита на конкуренцията се произнесе, че жалбата е недопустима. За концесията на плаж „Поморие-централен“ е извършено класиране, което обаче се обжалва. КЗК се произнесе, че жалбата е недопустима. Срокът за обжалване изтече на 23 март и до момента няма постъпила жалба. Има избран изпълнител за няколко плажа, други за устието на р. Велека, за „Мечата дупка“, за „Сахара 2“.
Предстои сключване на договор за наем. Обявили сме също така нови търгове, които продължават да текат и самите търгове ще се състоят през месец април. Това са за „Кранево-централен“, „Къмпинг-юг“, „Свети Влас – Болницата“, за плажа „Росенец-север“ и за „Варна-централен“, за които през месец април ще се състои самия търг. С оглед успешното протичане на предстоящия летен сезон за 2007 г. и с оглед необходимостта обезпечаване на морските плажове със задължителни дейности – от една страна осигуряване на безопасни условия за ползването по предназначение, и от друга – в действителност да се чувстват потребителите в една комфортна среда, се подготвя стартирането на още 7 тръжни процедури.
Разбира се, имаме и постъпили жалби, но те са в ход. По някои от тях вероятно ще има произнасяне скоро време. Това, което бих желала да ви информирам е, че на 31 март, това е мое задължение, ще бъде издадена заповед за всички плажове – тези, които ще бъдат дадени под наем, под концесии, тези, които ще останат неохраняеми, за да могат да бъдат предприети действия за тяхното осигуряване за летния сезон“, каза още министър Стела Балтова.
Тя увери, че процедурите няма да спрат, постоянно ще се осъществява и контрол. „Вече е при мен графикът, по който ще бъдат проверявани всички плажове – и тези, които са на концесия, за да можем наистина да сме спокойни, ние като национална институция, но също така и всички колеги по общините, с които сме в непрекъснато взаимодействие. Предстои ни среща на Северното Черноморие, имахме такава на Южното Черноморие“, допълни министърът на туризма Стела Балтова.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *