СЕВТОПОЛИС ХОТЕЛ

България е лидер в СПА туризма и балнеологията на Балканите

Престижна номинация за  4-звездния „Севтополис“ в Павел баня
България е безспорен лидер в СПА туризма и балнеологията на Балканите, категорично е журито на  петото издание на престижните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2019.
  Церемонията ще отличи най-добрите в туризма на полуострова на 5 декември в хотел Маринела, съобщават организаторите от агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън..
Макар в родния туризъм СПА да е допълнение към услугите на почти всички хотели в страната, малко от тях предоставят истинско качество на балнеологията. Един от примерите за развитие на този сегмент в туризма е четиризвездният хотел  Sevtopolis Medical & SPA в Павел баня, чиито авторски лечебни програми го превръщат в истински лидер на Балканите.
Разработени с холистичен подход програмите на Севтополис са фокусирани върху подобряване на здравето, баланса, хармонията и повишаване качеството на живо т.
Програмите са дело на над 40 различни специалисти лекари, терапевти, историци, едни от най-изявените специалисти по древна тракийска история, музейни работници, маркетинг и ПР. За реализацията им, освен екипът на хотел Севтополис Медикал СПА, са включени редица музеи, читалища и дестилерии от региона.
За терапиите се използват лечебните свойства на естествено извиращата минерална вода-мета силициева киселина и слабо съдържание на радон, които активизират процесите на регенерация в тъканите и имат допълнително успокояващо и обезболяващо действие. На базата на този ресурс са разработили цялостни експертни лечебни програми, съчетаващи древната наука и традиционната медицина със съвременните технологии.
Освен традиционната балнеология, гостите могат да се насладят и на разнообразието от авторски СПА ритуали и процедури, чрез комбиниране на древно-български рецепти и достиженията в съвременната медицина.
Медикал – СПА центърът е оборудван с най-съвременната и иновативна апаратура, като разполага със следните сектори за лечение: хидротерапия, физиотерапия, кинезитерапия, луготерапия, ароматерапия, лечебни масажи и японска зона.
Освен с лековитите си води, курортът Павел баня е богат и със своята хилядолетна история, а регионът е известен по света като „Долината на тракийските царе“.
Черпейки от животворните сили на природата, екипът на комплекса развива и предлага авторски висококачествени програми, разработени от широк кръг професионалисти. Използваме холистичен подход, който съчетава науката на древните цивилизации за естествените източници на здраве и красота и българската природна медицина с иновациите в съвременната медицина.
Хотелът се откроявя с модерната си стилна постройка и предлага 58 стаи и 4 апартамента с тераси и прекрасна гледка към Стара Планина и Средна гора.
След своето откриване през 2010 г., хотел Севтополис се е утвърдил като притегателен център за всички, които търсят отдих и почивка съчетана с профилактика на заболявания на опорно-двигателния апарат.
От своето съществуване хотелът е отличен със следните награди:
СПА хотел за 2010 г. – Медикъл СПА хотел на годината за 2013 г. и
Медикъл и СПА хотел на годината за 2017 г.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      One thought on “България е лидер в СПА туризма и балнеологията на Балканите

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *