Почти в цялата страна движението е затруднено. Има навявания, поради което в много населени места се затварят участъци, за да бъдат изчистени.

От полицията апелират да се пътува само в крайни случаи. Опасности се крият не само за водачите, но и за другите участници в движението, подчерта инсп. Мария Ботева от СДВР.

От ветровете и снегонавяванията има много изпочупени дървета. От полицията призовават да се внимава при движение по тротоари и къде се паркират автомобилите. Над 100 са сигналите за паднали дървета и клони заради лошото време в София.

На прохода „Шипка“ има много паднали дървета, снегонавявания и преспи над два метра. Преминаването през участъка е невъзможно и проходът е затворен за всички МПС-та.

Клетките на мобилните оператори в района пък започват да губят обхват, работят на аварийно захранване.

Закъсали тирове, снеговалеж и паднали клони и дървета блокират пътищата в страната

Закъсали тирове, снеговалеж и паднали клони и дървета блокират пътищата в страната

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост

Към 11 ч. е ограничено преминаването на всички моторни превозни средства през Старопланинските проходи „Република“, „Троянски“, „Шипка“, „Котленски“ и „Ришки“. Поради тежките метеорологични условия, силен снеговалеж и снегонавявания е ограничено преминаването на тежкотоварни камиони над 12 т  през проходите „Превала“ и „Рожен“.

 

Поради нулева видимост временно е ограничено движението на всички МПС на територията на област Разград, Силистра и Добрич, освен по път I-9 Дуранкулак – Варна. По първокласния път е ограничено движението на камионите над 12 тона.

 

Затворени за всички  МПС на територията на област  Шумен са път I-2 Русе – Варна, път II-27 Нови пазар – Балчик и път I-7 от Велики Преслав до Върбица.

В област Смолян е ограничено движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета.

„Дунав мост“ е проходим за преминаване при зимни условия.

ГКПП "Гюешево" затворен заради лошото време

Обновена

ГКПП „Гюешево“ затворен заради лошото време

Сняг вали в 13 области у нас

Вятър духа в почти цялата страна. Дъжд вали в област Търговище, София, Бургас, Благоевград, Силистра, Габрово, Кърджали и Варна.

По данни на АПИ към 06.00 ч. сняг вали в областите: Плевен, Враца, Шумен, Добрич, Варна, Ямбол Пазарджик, Хасково, София, Русе, Кърджали, Перник, Смолян, Габрово, Кюстендил, Видин, Сливен, Ловеч, Велико Търново, Бургас, Пловдив Благоевград, Силистра и в района на Омуртаг, Антоново и проход Петрохан.

Пътните настилки са предимно мокри, по високите и усойни места, заледени и обработени за движение при зимни условия.