Окръжната прокуратура в Бургас образува досъдебно производство за нарушени служебни задължения при издаване на разрешение за строеж на името на „Алепу вилидж“.

Нарушението е извършено през септември 2018 г.

Посоченото разрешително е издадено за Курортен комплекс „Алепу вилидж“ в местността Алепу (етапно строителство) – Първи етап „Укрепване на свлачище“, Втори етап „Курортен комплекс“, с цел да бъде набавена облага за други лица, като от тези действия могат да настъпят немаловажни вредни последици.

Прокуратурата да разследва и устройствения план на "Алепу", настояват в Созопол

Прокуратурата да разследва и устройствения план на „Алепу“, настояват в Созопол

Инициирана е подписка

Прокуратурата е разпоредила незабавно да бъдат изискани от Община Созопол заверени копия на издадените по този казус разрешения за строеж. Указано е да бъде изискана и цялата документация, отразяваща резултатите от извършени проверки от РДНСК – Бургас, както и доклад от началника на дирекцията.

Разпоредено е да бъдат разпитани всички лица, имащи отношение към предмета на досъдебното производство.

При разследването ще бъдат назначени и тройна техническа експертиза, както и съдебно-оценъчна и екологична експертиза.

Строежът на "Алепу" - курортен комплекс, но красив

Строежът на „Алепу“ – курортен комплекс, но красив

Край четириетажната подпорна стена ще има двуетажни постройки, разкри проектантът

Припомняме, случаят със строежа на плаж „Алепу“ придоби отново широк обществен отзвук през последните дни, след като вече веднъж бе спрян миналата пролет.

Екозащитници изразиха предположение, че свлачището на плажа е било активирано умишлено, за да има претекст за изграждането на брегоукрепителното съоръжение, което обаче съмнително прилича на хотел. От Камарата на геодезистите определиха въпросната конструкция като гавра със закона.

Според оценката на шефа на ДНСК Иван Несторов заяви, че няма основание на този етап ДНСК да се намесва в наличния до този момент строеж и в плановете, тъй като службата може да коментари само разрешенията и документацията.

Върховна административна прокуратура сезира началника на Дирекцията национален строителен контрол да извърши незабавна проверка на законността на строежа на плаж „Алепу“.