7c9df6b838b58a46d039bc110c606fea

Обзор пак искал да става общински център….*

 Христо Янев
Снимка: Фейсбук

Около 1 300 души подкрепят отделянето на Обзор в самостоятелна община. Подписката е внесена в общинския съвет на Несебър и искането ще се гледа през следващата седмица.

Идеята за отделяне от Несебър се коментира от години, каза кметът на Обзор Христо Янев:

„Имаше някаква търпимост във времето. След това се превърна в нетърпимост и хората решиха да потърсят самостоятелност. Не ги виним за това. В един момент съставиха инициативен комитет, който започна да събира подписи и в момента е събрана подписка от близо 1 300 жители на гр. Обзор и околните села“, каза Янев.

Тези хора ме избират вече трети мандат и няма как да застана против тяхната воля, посочи Янев. Искането на гражданите е Обзор да стане общински център, а в бъдещата административна единица да влязат селата Баня, Емона, Приселци, Раковсково, Паницово. Това е в северната част на Стара Планина, отдалечените от Несебър села.

Общинският съвет ще реши дали да стартира процедурата по отделяне, областният управител трябва да прецени дали да се насрочи местен референдум по въпроса. Като гражданин, Янев посочи, че по-добре да имат местно самоуправление.

*Заглавието е на редакцията

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *