От „Има такъв народ“ са спазили напълно конституционната процедура и представянето в петък в 17 часа на номинирания за премиер от тяхната партия, Пламен Николов, не е сценарий.

Това увери в студиото на БНТ депутатът Филип Станев и заяви, че в партията смятат, че е трябвало да се действа категорично, спокойно и хладнокръвно, включително и срещу всички неистини, които са се излели в публичното пространство.

Според него не е коректно да се сравняват Николай Василев, първият предложен от ИТН за премиер, и Пламен Николов сега, а Петър Илиев не бил обсъждан за премиер изобщо – завъртането на името му е медиен сюжет.

Филип Станев отклони като цяло коментари за вчерашните реакции на тези, чийто партньорство заявяват, че търсят – ДБ и ИСБНИ. Ние не сме арбитър на ДПС и ДБ, настоя обаче Станев и увери, че не иска да се говори за дълги, къси и средни ръце, а за политики и нормално политическо говорене.

Ние сме искрени и искаме джентълменско отношение с ДБ“, посочи Филип Станев и отпрати въпросите какво се е случило в последните 3-4 дена към Христо Иванов.

ИТН има право да отстоява кадровата си политика и няма да взима министри от други партии, няма да взима министри и от служебния кабинет.

Ако не получат подкрепа за правителството си, ИТН нямат самоцел за власт, но и не искат да правят коалиция, защото това е изхабен ход.

В ИТН предпочитат политики, а по думите на Станев подписите на хартия и стискането на ръце пред камери не означават нищо.