MT_99_27 (1)

ИНСТИТУТ НА БАН СЕ ВРЪЩА В СТРАНДЖА

Научният съвет на Института по роботика при БАН на своето последно заседание одобри насоките за изследователска дейност на Филиала на Института в гр. Малко Търново.

Основна тема на работата му в следващите години е: „Интегрирана система за откриване, ранно предупреждение и оповестяване на природни бедствия (горски пожари, наводнения, атмосферни замърсявания, земетресения и др.) на територията на Странджа планина и нейното крайбрежие“.

С това решение се възстановява изследователската дейност на Филиала като научно звено на института. В работата по темата е привлечена и секцията „Роботизирани летателни системи“.

MT_66Предвижда се участието  на водещи учени и експерти в сферата на картографията и географските информационни системи. Ръководител на проекта е д-р Стефан Пейков, съобщават от Програмно-координационния център за научни изследвания – Екопан.

 

На снимките:

  1. Предвижда се последователно възстановяване и обновяване на административната и производствената база на Института по роботика – Филиал Малко Търново. Това ще позволи пълноценното функциониране на филиала на института като научно и производствено звено.сн. Д.Рачев.

………………………………………………….

Както вече писахме,президентът Радев подкрепи развитието на Институтът по роботика към БАН:

Президентът поиска от Института по роботика да изгради национален център, управляващ ресурсите от Космоса

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *