B.K.B

ГЕРБ,БСП И ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ СЕ РАЗБРАХА ЗА ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО

Съветник от община Несебър на премиера проф.Огнян Герджиков, довери единствено на „Несебър нюз“ дълбоко пазената новина,която ще бъде огласена официално едва през следващата седмица.Въпреки,че формално срещите между партиите започнаха в петък,след завръщането на Борисов от Малта, и ГЕРБ и БСП са решили да отложат обявяването на голямата новина,за да подготвят електората си за нея.

Още след изборния ден -в понеделник, се е провела тайна среща между Бойко Борисов,Корнелия Нинова и Валери Симеонов.Посредници за срещата са били Валери Симеонов и Иван Гарелов,заедно с представителите на бизнеса-братята Динко и Йордан Диневи.

26_b09Избрана е била неутрална,но знакова територия на община Несебър,а самата среща е станала на яхта на известните бизнесмени  братя Диневи на Марина „Диневи“ край Свети Влас.За да се запази пълна тайна,участниците в срещата са били без телефони,а яхтата ,управлявана лично  от Йордан Динев е навлязла в морето ,в посока нос Емине.

Разговорите за формиране на експертно правителство са започнали далече преди изборния ден на 26 март, обясни нашият надежден източник.Те са били на ниво ЕНП и ПЕС  в Европейския парламент,като в тях са участвали и президентите на двете партии Жозеф Дол и Сергей Станишев.Както е известно ,в петъка,преди изборите в България пристигна главният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес.

Той  настоятелно е убеждавал Бойко Борисов и Цветан Цветанов да се съгласят на варианта за експертно правителство,защото анализите сочели,че това е единствената формула за трайно управление.Обяснено им е било,че има опасност ,на  България да се отмени председателството на Европейския съюз ,поради нестабилната политическа обстановка у нас.Същата позиция е била изразена пред Борисов и на конгреса на ЕНП в Малта.

2111329189Тези,които са следили новините тази седмица ,видяха в понеделник Иван Гарелов по БТВ,който пръв загатна за голяма тройна коалиция.Във вторник ,съвсем в прав текст Валери Симеонов ,лидер на НФСБ,част от Обединени патриоти,заяви ,че е водил разговори с Бойко Борисов и Корнелия Нинова по този въпрос.Всъщност Иван Гарелов е бил освободен като медиен съветник на проф.Герджиков със задачата да се заеме със сближаване позициите на ГЕРБ и БСП.

768x432еуоеуиуеКакто стана ясно вчера – и ръководствата на ГЕРБ и на БСП са коментирали варианта за експертно правителство, до край на мандата ни за председателство на ЕС.Авторитетни дейци и на двете партии са се противопоставили категорично,но и Борисов и Нинова са успели да наложат решението.

768x432шишшНа срещата,също вчера, между ГЕРБ и Обединените патриоти са били коментирани варианти  за новия министър-председател.Сред обсъжданите имена е бил и кмет от Бургаска област.

Ситуацията в новия парламент може да се окаже твърде печеливша за България,коментира нашият източник.Страната ни ще се превърне във важен мост между Европа и Турция,а и между Европа и Русия,което значително  ще издигне нейния авторитет в Европейския съюз.

768x432жижеижеуижКакто е известно ,за национално отговорно правителство ,през тази седмица се изказа и президента Румен Радев.Той  предупреди,че не трябва да се бърза ,за да бъде излъчено  успешно и необходимо за страната и хората правителство.

Остава ни да изчакаме търпеливо следващата седмица,когато новината на десетилетието,огласена първо от „Несебър нюз“ ще стане факт.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Гаранция за това е международния авторитет на община Несебър,където е взето решението,необходимо и полезно и за българските граждани ,а и за света!

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *