Вот на недоверие ще има, но не и сега. Това стана ясно от брифинг на Атанас Зафиров в централата на БСП на „Позитано“ 20.

Поводът за брифинга е, както той обясни, „широкият обществен и медиен интерес“ защо опозицията се бави с внасянето му. Червените получили уверение от ИТН и „Възраждане“, че ще им дадат подкрепа, но за част от опозицията тази подкрепа се оказала декларативна.

„Има такъв народ“ веднага дали своите бележки към мотивите, такива дошли и от „Възраждане“. ИТН искали веднага да бъде внесен вотът на недоверие, както и БСП, но „Възраждане“ били против това да става по време на кампанията.

Зафиров попита защо тогава хората на Костадинов са внесли вот на недоверие за енергетиката по време на кампанията, който бе подкрепен от червените.

Нинова чака "да" от Възраждане за втори вот на недоверие

Нинова чака „да“ от Възраждане за втори вот на недоверие

Лидерът на БСП се надява той да се случи преди изборите

Имаме само една декларативна подкрепа, смята депутатът, който вижда тънки политически сметки от страна на хората на Костадинов. Подписите на БСП и ИТН не са достатъчни за внасяне на вот на недоверие.

На практика „Възраждане“ пазят правителството, убеден е Атанас Зафиров.

Междувременно рисковете за страната растат, посочи още Атанас Зафиров, който е убеден, че това правителство е вредно за националната сигурност.

Искаме силна армия, обясни и Румен Гечев. Той критикува намерението да купим бронетранспортьори и забавянето на доставките на изтребителите. Нито пари, нито самолети, обясни червеният депутат. Неизгодните сделки са срещу националната ни сигурност, по думите му.

Министерство на отбраната, според левите, се превърнало в агенция за недвижими имоти.

Притеснително е състоянието и на оградата по границата.

БСП загрява вече за втори вот на недоверие

БСП загрява вече за втори вот на недоверие

Корнелия Нинова готви събиране на подписи за внасяне на втори вот на недоверие в сектор „Национална сигурност и отбрана“