След втория тур на местните избори БСП ще си направи изводите, но ще помогнем на сглобката да се развали. Това заяви пред БНР депутатът от БСП Кристиан Вигенин.

Той поясни, че социалистите нямат официална позиция по последните разногласия между ГЕРБ и ПП/ДБ за развалянето на управленската некоалиция.

Според него колкото по-бързо си отиде това правителство, толкова по-добре за страната. Вигенин подчерта, че вече бе внесен един вот на недоверие и се подготвя втори. Ако те са решили да развалят сглобката, ние ще има помогнем, поясни депутатът от БСП.

По думите му следващата седмица, когато парламентът заработи отново, в деловодството ще бъде внесен вторият вот на недоверие на тема отбрана и сигурност. Вигенин уточни, че мотивите за него са подготвени. Той допълни, че се Възраждане да дадат подписите си за вота на недоверие.

БСП върна вота на недоверие в улея на скучното броене на гласове

БСП върна вота на недоверие в улея на скучното броене на гласове

Напъните за пореден вот на недоверие са лишени от страстта, която би следвало да върви с подобно упражнение

Народният представител посочи, че няма дисонанс в позицията на БСП в София да очаква подкрепа от ГЕРБ за кандидата си за втори тур,

По отношение на бюджета за 2024 г. той заяви, че сглобката има мнозинство и от нея зависи дали ще има забавяне или той ще бъде приет навреме.

Припомняме, че Възраждане и ИТН атакува кабинета Денков с вот на недоверие за несправяне в сферата на енергетиката. Към инциативата се присъедини и БСП. Вотът обаче не мина. Народните представители гласуваха със 71 гласа „за“ и 143 гласа „против“. След гласуването от БСП обявиха, че стартират нова подписка, този път за вот на недоверие за провал на правителството в сферата отбрана и национална сигурност.

Между опозиционните партии имаше леки разминавания. БСП настояваха вотът да бъде внесен по време на предизборната кампания, а от Възраждане искаха да първо да минат местните избори.

БСП не се отказва от втория вот на недоверие

БСП не се отказва от втория вот на недоверие

Партията подкани Борисов да го подкрепи