OLYMPUS DIGITAL CAMERA

КЛУБ НА СДРУЖЕНИЕ „РУСОФИЛИ“ БЕ ОТКРИТ В НЕСЕБЪР

На 27 май в Несебър тържествено бе открит клуб на Общинската организация на Движение „Русофили“.

Създаването на общинската секция на националното движение стана факт благодарение на усилията и ентусиазма на на несебърския общественик Христо Николов/на снимката горе в дясно/,който с подкрепата на ръководството на общината и на много български и руски граждани за кратко време изгради една от най-големите общински структури на „Русофили“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Снимки:Любен Манолов

Независимо от дъждовния следобед ,на откриването на клуба се събраха много гости.Тук беше кмета на община Несебър Николай Димитров,председателя на Общинския съвет Румен Кулев,секретаря на общината Стойко Стоянов,който е и зам.председател на общинското сдружение,зам.кметът Иван Гургов,координаторът за Бургаска област на „Русофили“ Веселин Вутов,общински съветници,политици,общественици,много граждани на Несебър и руски граждани,живеещи постоянно в община Несебър.

След тържествен водосвет ,изпълнен от свещеницине от храма „Св.Успение Богородично“ в Несебър-Петър и Арсений с приветствие към присъстващите и благодарност за помоща на общината и на редица граждани,се обърна председателят на общинското сдружение Христо Николов.Той подчерта необходимостта да се развиват традиционните на контакти с Русия и нейната роля в икономиката,туризма и културата на България.

С приветствие и желание да работим заедно за нашата дружба и развитието на Несебър от името на руските граждани поздрав поднесе Роза Терехова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Непринудената атмосфера на тържеството бе обогатена с изпълнението на български и руски хитове ,както и с традиционния за целта коктеил с българско вино и руска водка.

Клубът на Общинската организация на Сдружение „Русофили “ в Несебър се намира на тихо и удобно място в новата част на града,недалече от сградата на общинската администрация.По думите на председателя Христо Николов той ще бъде широко отворен за обществени и културни събития,контакти и взаимодействие между  български и руски граждани и бизнесмени,още една възможност за обществена активност в община Несебър.

 

Print Friendly

Автор: Красимир Косев


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *